reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergia i problemy z nią związane

Baska nutramigen, próbowałam, ale Piotrusiowi to nie służyło.
A kuzynka ma szczęście w takim razie :-) Bo pediatra powinna mieć zaświadczenie od alergologa, żeby legalnie wypisywać recepty na bebilon ;-)

reklama
NATOLIN - a czemu to ostatnia recepta? Alergolog każe Wam już przechodzić na normalne mleko czy zasłania się jakimis przepisami? Bo jak ja ostatnio jeszcze byłam z Przemkiem i pytałam się odnośnie tego mleka to ona mi powiedziała, że ona nie wie nic na temat barier wiekowych odnośnie refundacji Pepti i że to zaświadczenie co mi w grudniu wystawiła to mam na rok i tyle.
A ta Twoja druga Pani alergolog? Bo Ty do dwóch chodziłaś, czy już teraz tylko do jednej chodzisz?

A my pojutrze odstawiamy Ketotifen, oj martwię się trochę co to będzie. Bo 2 tyg. nie może brać przed testami.

nice trzymam kciuki za Was!
Niestety i jeden i drugi alergolog zasłania się przepisami :baffled: Mimo iż to zupełnie różne miejsca. Zobaczymy co nasza pediatra powie...

Ja się w poniedziałek wybieram do alergologa poznam wyniki z krwi i jeszcze będzie badana pod kątem astmy...oby jej nie było teraz przy tym refluxie sama niewiem czego mam się spodziewać...jedynie co pulmicort mam z refundacja to zamiast 90 place 3 zł...
Natolin a ty z warszawy ? gdzie chodzicie do alergologa?

NATOLIN - ale że niby jakie te przepisy są? Że do dwóch lat? Ja kiedyś o czymś takim słyszałam, ale mnie się wydaje że to sobie tak lekarze sami wymyślili, że ogólnie do tego czasu dzieci wyrastają z alergii na mleko. Ale ta moja powiedziała, że to alergolog decyduje i że NFZ nie wyznacza żadnego limitu.

AGUSINKA - to u Was tez problem z alergią? A na co miała testy robione? Ona ma problemy z oskrzelami czy ze skórą też. Super, że ten Pulmicort Wam refundują, bo inaczej to z torbami byś poszła. A Wy gdzie chodzicie do alergologa? My na Wołoską. Udało mi się też dostać na Działdowską po roku oczekiwania, ale na razie 1 wizyta tylko tam była i jakichś rewelacji nie było. We wrześniu testy skórne będziemy tam mieć.

nice no ja tak myślę, że oni coś kręcą, ale co zrobić, przecież ich nie zmuszę do wypisania recepty :baffled: Mam nadzieję, że może chociaż nasza pediatra nie będzie robić problemów, zobaczymy.

Nice trzymam kciuki za odstawienie syropu i testy.
Agusinka daj znać jak po wizycie, jestem bardzo ciekawa co Ci dr powie? Trzymam mocno kciuki by te wieści były tylko pozytywne.

Nice girl ja po 2 wylądowaniu w szpitalu stwierdzili ze mam isc do alergologa bo może te skurcze oskrzeli są związane z jakaś alergią wziewną ale szczerze w to wątpie tym bardziej jak Kalicki na Szaserów stwierdzil refluks przełyku ale nie wiadomo może i coś tak się ''zalergizowało'' to wymyśliłam że u nas czeka się niewiadomo ile więc załatwiłam skierowanie na cito i czekałam 3 dni na niekłańską i wtedy też miałyśmy testy na wczesne i późne trawy i roztocza kurzu a jak będę chciała to na jesieni mogę zrobić panel

reklama
agusinka ja ciągle latam z Kamilem do lekarza i ciągle ma zapalenie oskrzeli i krtań:crazy: więc ten nowy pediatra co się do niego przepisałam stwierdził że być może jest to astma dlatego tak jest ale skierowania nie dał na razie kazał jeszcze odczekać lato i wtedy zobaczymy :dry:

Do góry