Sylvia_88
Fanka BB :)
Mam nadzieję, że to z innych powodów pojawila sie wysypka, czasami może to byc zmiana proszku, jakis kosmetyków, czy wlasnie nasilajacy sie trądzik. Przypomnialam sobie jeszcze, ze z takich charakterystycznych objawow u mojego byly tez wieczne problemy z brzuchem. Ciągle mial wzdęcia, kolki, jak nie spal to ptaktycznie wiekszosc czasu plakal, po 2-3 h w nocy przerwy. Lekarze mówili, ze to kolki, niedojrzaly uklad pokarmowy i na pewno po części tez prawda, ale z perspektywy czasu sądzę, ze mleka różne tez podraznialy mu brzuch i nasilaly wzdęcia, problemy z nieregularna kupka (czasami 5 razy dziennie, a innym razem 5 dni przerwy i tak w kółko). Do tego nasilala mu sie ciemieniucha ok. 4 misesiaca, ale z tym tez nie ma reguly.Od czasu kiedy miał wysypkę i zmieniłam mleko na ha problemy zniknęły i kupki są normalne. Czyli raczej nie ma skazy bo kupowałam zwykle ha mleko a nie dla alergików. Teraz ostatnie półtorej tygodnia pil mm syneo z nutrilon. Refluks potwierdziło nam dwóch lekarzy, synek się nie drapie i jak Narazie od doby pije same mm zwykle. A ulewa po każdym mleku z powodu ostrego refluksu który raczej odziedziczył. Czyli zostaje nam jedynie obserwacja. Dziękuję post był pomocny pozdrawiam
Na krostki jak juz pojawiają sie to warto smarować emolientem natluszczajacym (moze byc np. Dexeryl, Cetaphil, cos z La Roche itd., do kapieli tez mozna dawac emolienty).
A tak jako ciekawostka powiem, ze alergia moze tez miec różne stopnie i np. jak jest niski stopień to objawy bywaja niejednoznaczne, raz sa mniejsze lub większe co moze byc mylące
Zdrówka dla Was i oby juz nie bylo wiecej z tym problemów