reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergia czy co?

Aleksandra2296

Aktywna w BB
Hej mamusie. U mojej 2 miesięcznej córeczki nagle wyszły jakieś suche plamy, nie mam totalnie pojęcia z czego. Karmimy się mieszanie od początku. Nie wiem czy to alergia czy może któreś wasze dzieciątko tak miało i możecie powiedzieć co to? Takie suche plamki ma na rączkach w okolicach łokcia i na nóżkach na udach. Smaruje to linomagiem żeby natłuszczac ale nie pomaga, oliwka też nic nie daje. Zanim pójdę do lekarza chciałam się po prostu dowiedzieć czy może któraś z Was się z tym nie spotkała 😉

Załączniki

• IMG_20220519_110517.jpg
    IMG_20220519_110517.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 272
reklama
Hej mamusie. U mojej 2 miesięcznej córeczki nagle wyszły jakieś suche plamy, nie mam totalnie pojęcia z czego. Karmimy się mieszanie od początku. Nie wiem czy to alergia czy może któreś wasze dzieciątko tak miało i możecie powiedzieć co to? Takie suche plamki ma na rączkach w okolicach łokcia i na nóżkach na udach. Smaruje to linomagiem żeby natłuszczac ale nie pomaga, oliwka też nic nie daje. Zanim pójdę do lekarza chciałam się po prostu dowiedzieć czy może któraś z Was się z tym nie spotkała 😉
Dziecka, zwłaszcza tak małego, lepiej nie diagnozować z obcymi ludźmi bez odpowiedniego wykształcenia. Dodatkowo na podstawie zdjęcia. Idź z córką do lekarza.

U nas tak zaczęła się alergia na bmk i azs . Od takiej suchej niegojącej się ranki na łokciu ok. 4 miesiąca karmiłam wtedy tylko mm. Oczywiście nie powiem Ci czy u Was to samo , skonsultuj to z pediatrą😉 a to tego czasu smaruj to emolientami kilka razy dziennie. Można na noc robic opatrunki z grubą warstwą emolientu.

U nas tak zaczęła się alergia na bmk i azs . Od takiej suchej niegojącej się ranki na łokciu ok. 4 miesiąca karmiłam wtedy tylko mm. Oczywiście nie powiem Ci czy u Was to samo , skonsultuj to z pediatrą😉 a to tego czasu smaruj to emolientami kilka razy dziennie. Można na noc robic opatrunki z grubą warstwą emolientu.
Dziękuje bardzo. Oczywiście, pójdę też do pediatry ale jak leczyła Pani te bmk i azs? Maści jakieś specjalne przepisał doktor, zmianę mleka czy jak?

Nawilżanie i natłuszczanie nie na każdą zmianę pomoże. A wręcz może zaszkodzić i zacznie się zaogniać i parać. Niektóre zmiany wyglądające na suche aby zaleczyć trzeba, wbrew temu co się wydawaje, zasuszac.

Dziękuje bardzo. Oczywiście, pójdę też do pediatry ale jak leczyła Pani te bmk i azs? Maści jakieś specjalne przepisał doktor, zmianę mleka czy jak?
Właściwie to cały czas się z tym borykamy ma 14 miesiecy. Ten łokieć udało nam się wyleczyć dopiero antybiotykiem bo później sączyła mu z niego ropa . Tak lekarze zapisują maści że sterydami tym się smaruje , mleko też zmienialiśmy a ostatecznie skończyliśmy u dermatologa i alergologa tam dostałam maści które bardzo nam pomogły i krople na uczulenie. Generalnie u nas tą alergia bardzo mocno sie rozwinęła i to niestety nie tylko na mleko ale widzę że pomału wyrasta z tego. Życzę aby u was przeszło to łagodnie albo okazało się to czym innym i szybko znikło 😉 jale warto byc czujnym i szybko reagować.

U mojego synka działało zasuszanie, emolienty, różne próbowaliśmy, pogarszały stan skóry. Trzeba do lekarza, żeby nie zaszkodzić bardziej.
To maleństwo jeszcze. 🥺

reklama
U mojego synka działało zasuszanie, emolienty, różne próbowaliśmy, pogarszały stan skóry. Trzeba do lekarza, żeby nie zaszkodzić bardziej.
To maleństwo jeszcze. 🥺
Właśnie o tym mówię. Różne rzeczy widziałam. Pogorszy jest łatwo, gorzej później z tego wyjść. Zupełnie nie rozumiem po cholerę robić coś na własną rękę bo komuś w internecie pomogło, a później ciapać dziecko sterydem i antybiotykami. Jak można iść do lekarza i być może pomoc dziecku zwykłym kremem.

Do góry