reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Acard w ciąży - podwójna dawka

Yolandee

Początkująca w BB
Jestem w 20 tc, biorę od początku acard 150 mg. Dostałam wczoraj zaćmienia i nie wiem czy nie wzięłam podwójnej dawki (czyli 300mg). Czy mogą być tego jakieś konsekwencje dla mnie lub dla dziecka? To pierwszy taki przypadek i bardzo się tym zestresowałam. Dostałam mega nauczkę i od teraz wszystko sobie przygotowuję wcześniej do organizera na leki.

reklama
Jestem w 20 tc, biorę od początku acard 150 mg. Dostałam wczoraj zaćmienia i nie wiem czy nie wzięłam podwójnej dawki (czyli 300mg). Czy mogą być tego jakieś konsekwencje dla mnie lub dla dziecka? To pierwszy taki przypadek i bardzo się tym zestresowałam. Dostałam mega nauczkę i od teraz wszystko sobie przygotowuję wcześniej do organizera na leki.
Hej,
Wiem że mega stary post, ale jestem w podobnj sytuacji... Nie wiem czy nie wzięłam 300 mg acardu. Jak rozwiązało się u Ciebie?

Ja wzięłam raz taką dawkę przez zmeczenie, nie było żadnych konsekwencji z tej sytuacji. Lekarz mówił, że mogło pojawić się krwawienie z nosa w moim przypadku, ale tak nie było. Po prostu trzeba zachowac ostrożność i na kolejny wieczór znowu wziąść acard z tym ze jedna tabletke a nie więcej.

Ja wzięłam raz taką dawkę przez zmeczenie, nie było żadnych konsekwencji z tej sytuacji. Lekarz mówił, że mogło pojawić się krwawienie z nosa w moim przypadku, ale tak nie było. Po prostu trzeba zachowac ostrożność i na kolejny wieczór znowu wziąść acard z tym ze jedna tabletke a nie więcej.
Dziękuję, krwawienie z nosa to pikuś, gorzej jakby małej coś zaczęło krwawić.
Próbuję się jeszcze skonsultować z moim lekarzem dzisiaj, ale uspokoiłaś mnie.

Dla szukających odpowiedzi w przyszłości: mój lekarz też potwierdził że jest ok. Dzisiaj zalecił nie brać dawki jak coś żeby stężenie trochę zmalało, od jutra normalnie :)
I mi też to się przytrafiło...pewności nie mam czy wzięłam dwa razy po 150 acardu , z pewnością wzięłam 1 tabletkę,ale czy drugą.....nie wiem,nie pamiętam 😔 nie mam też możliwości skontaktowania się z lekarzem .
Czy wszystko u Pani i u dziecka ok?

Do góry