reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Acard / Polocard do którego tc ?

Hej 😉
Po pierwszych badaniach prenatalnych lekarz zapisał mi Acard ze względu na średnie ryzyko wcześniejszego porodu. Problem jest taki, ze za diabła nie pamietam do którego tc miałam go brac 🤦‍♀️ Kojarzy mi się 36tc, ale nie wiem czy do końca 36 czy do końca 35 (ginekologa mam dopiero w Mikołajki a on nie prowadzi Teleporad, żebym mogła się upewnić).
Któraś z Was tez bierze i pomoże? 😊
Kochana a czemu Ty jesteś narażona na wcześniejszy poród ? Bo coś chyba przeoczyłam w naszym wątku ;)
Tyle informacji że wszystko mi się miesza.

reklama
Kochana a czemu Ty jesteś narażona na wcześniejszy poród ? Bo coś chyba przeoczyłam w naszym wątku ;)
Tyle informacji że wszystko mi się miesza.
Wiesz co, wyszło mi ryzyko 1:108 zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 😊 wiec od 12 tc biorę Acard.
No nie sposób spamiętać tych informacji jak nas tak wiele na forum 😂 A ty czemu bierzesz ?
A ta konkretna data u Ciebie to koniec tego tygodnia ciąży czy początek?

Wiesz co, wyszło mi ryzyko 1:108 zahamowania wzrastania płodu przed 37tc 😊 wiec od 12 tc biorę Acard.
No nie sposób spamiętać tych informacji jak nas tak wiele na forum 😂 A ty czemu bierzesz ?
A czemu to ryzyko wyszło takie to cholera wie 🙄 Myśle, ze może ta cukrzyca ciążowa zaważyła…a może moja niska masa ciała lub wiek (32 lata). Babka nie wyjaśniła konkretnej przyczyny mówiąc, ze to tylko średnie ryzyko

Też mam 32 lata, skończę 29.12 ;)
Ja biorę profilaktycznie z uwagi na ryzyko problemów z zakrzepami .
Ta konkretna data to wg moich wyliczeń zakończony 35 tc

Brałam od samego początku ciąży,z tym że ja miałam cykl stymulowany bo po poronieniu zatrzymała się owulacja,także leki i akard brałam już od drugiego dnia miesiączki,no a potem po pozytywnym teście ciążowym brałam cały czas do 35 tyg,nie odstawiłam z dnia na dzień po prostu w 35 tygodniu tabletka co drugi dzień i w 36 już nie brałam
A z jakiego powodu brałaś te pare dni?
No właśnie kojarzy mi się ten 36t, ale w necie różnie piszą [emoji849]

Acard można już profilaktycznie ze tak powiem brac jeszcze w trakcie starania o dziecko wspomaga to przepływy w macicy i jej ukrwienie. Także nie musi być jakaś konkretna przyczyna i schorzenie do brania acradu w ciąży.😊 należy tylko odstawić przed porodem ze względu na to że rozrzedza krew i istnieje prawdopodobieństwo krowtoku. u mnie było to 2tygodnie przed cesarka bo miałam ja w 38tygodniu.😊

Do góry