Jak to jest z łączeniem tych leków? Biorę acard ze względu na poronienie oraz w związku z dalszymi staraniami a niestety miewam migreny na które działa ibuprom. Niestety nie wiedziałam że nie można ich łączyć. Czy jest jakiś bezpieczny odstęp? Czy całkowicie jest zabronione przy acardzie branie ibupromu?
reklama
Sylwestrowa
Fanka BB :)
A
A nie możesz brać paracetamolu?Jak to jest z łączeniem tych leków? Biorę acard ze względu na poronienie oraz w związku z dalszymi staraniami a niestety miewam migreny na które działa ibuprom. Niestety nie wiedziałam że nie można ich łączyć. Czy jest jakiś bezpieczny odstęp? Czy całkowicie jest zabronione przy acardzie branie ibupromu?
Gadziamama
Moze idź do apteki zasięgnąć porady farmaceuty, oni mają program do sprawdzania interakcji.
Andromedaa
Ja też byłam pewna, że działa na mnie tylko ibuprom. Jestem w , mam silne bóle głowy, no i nie ma przebacz, tylko paracetamol. Ale powiem ci, że o dziwo działa!
Tak tak ciąża to wiadomo że tylko paracetamol, ale póki w ciąży nie jestem to przy mocniejszych bólach ratuję się ibupromem. Acard biorę niedługo i po prostu nie wiedziałam że jest tu taka interakcja. Spróbuję może jednak jakoś bez tego ibupromu.
Podziel się: