Witam. Mam grupę krwi A rh- , moja partnerka ma grupę AB Rhd+. Od jakiegoś czasu staramy się o dziecko bez skutku. Wszystko jest niby ok, miesiączka się zatrzymuje na kilka dni, po tym czasie dostaje obfitej i ciężkiej miesiączki. Czy może to być problem serologiczny? Martwi mnie ta literka D w grupie krwi mojej partnerki, ponieważ poczytałem o immunoglobinach anty-RHD. Czy ten problem nas dotyczy? Pozdrawiam. Krzysztof
reklama
Aguu
Fanka BB :)
Odwrotnie [emoji6]Nie dotyczy. O konflikcie jest mowa gdy kobieta ma +, a mężczyzna -
Poza tym zestawienie konfliktowe nie oznacza od razu że występuje konflikt.
Aguu
Co to znaczy miesiączka się zatrzymuje? Test ciążowy pozytywny?Witam. Mam grupę krwi A rh- , moja partnerka ma grupę AB Rhd+. Od jakiegoś czasu staramy się o dziecko bez skutku. Wszystko jest niby ok, miesiączka się zatrzymuje na kilka dni, po tym czasie dostaje obfitej i ciężkiej miesiączki. Czy może to być problem serologiczny? Martwi mnie ta literka D w grupie krwi mojej partnerki, ponieważ poczytałem o immunoglobinach anty-RHD. Czy ten problem nas dotyczy? Pozdrawiam. Krzysztof
Oczywiście, że odwrotnie !!! mea culpaOdwrotnie [emoji6]
Poza tym zestawienie konfliktowe nie oznacza od razu że występuje konflikt.
Test ciążowy negatywny. Robiła go kilka razy bo okres się spóźniał i cieszyłem się że już jest w ciąży, a tu po 5-6 dniach przyszedł okres. Mam syna z pierwszego związku to chyba u mnie wszystko ok. Jest zapisana do lekarza i czeka na wizytę. Musi zrobić wszystkie badania, tak myślę.Co to znaczy miesiączka się zatrzymuje? Test ciążowy pozytywny?
reklama
Aguu
Może po prostu cykl się wydłużył, owulacja przesunęła i stąd opóźnienie. Normalnie w dniu miesiączki, jeśli z cyklem wszystko ok, test wykrył by już ciążę.
Polecam przyjrzeć się cyklowi. Czy owu jest wtedy gdy myślicie, czy faza lutealna jest odpowiednio długa by utrzymać ciążę.
Polecam przyjrzeć się cyklowi. Czy owu jest wtedy gdy myślicie, czy faza lutealna jest odpowiednio długa by utrzymać ciążę.
Podziel się: