reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

reklama
Witam, my też jesteśmy z Częstochowy od kilku dni odkryłam to forum więc jesteśmy nowi. Serdecznie wszystkich pozdrawiamy.Czy może mi ktoś pomóc jak dołączyć zdjęcie w podpisie?

Już umieściłam zdjęcie więc prośba nie aktualna. A gdzie się podziewacie mamusie z Częstochowy odezwijcie się.

Witam, już myślałam że z nikogo tu nie ma z Częstochowy. Śliczną masz córeczkę, gdzie rodziłaś i jaki miałaś poród,bo ja na Parkitce i rodziłam 6 godzin. Mój Daruś urodził się z wagą 3120 i mierzył 56 cm. Pozdrawiam

Hej.
Dzięki :-[. A Ty przystojnego synka.
Ja rodziłam na Mickiewicza. Poród miałam szybki. pod wieczór lekkie skurcze, koło północy mocniejsze, o 2:30 do szpitala, ktg, badanie i pełne rozwarcie a o 4.40 urodziła się moja krudzynka o wymiarach modelki ;) 2560g/51cm. Wg daty to dzisiaj sobie wspominam jak to było równo rok temu. Po południu lekkoatletyka w TV (chyba MŚ), piwko karmi a w nocy na szybko pakowanie torby i jazda na porodówę. A miało tak być 2 tygodnie później.

Dzięki dzięki, o to rzeczywiście poród szybciutki. Mój Daruś po pokoju już chodzi sam ale dalej się boi i spaceruje z nami za rączkę. Ale to zmienia się u niego diametralnie toteż trudno powiedzieć czy np. jutro nas nie zaskoczy i nie przyjdzie sam do kuchni, a twoje złotko już chodzi samo? Tak poza tym to z niego niezły podrywacz żadnej dziewczynie nie przepuści. Nie wiem co to będzie jak podrośnie moja mama się śmieje żebym już na wesele pieniążki szykowała. A w której dzielnicy mieszkasz bo ja na Rakowie.Pozdrawiam

reklama
To nieźle sobie Daruś radzi z chodzeniem. Ania boi się sama stawiać kroczki, zrobiła tydzień temu pierwsze trzy kroki i się wystraszyła. Ale za jedną rękę lubi sobie pochodzić. Też tak myślę, że lada moment i Ania nas zaskoczy, wstanie i pójdzie.
A moja Ania ogląda się za chłopakami. Szczególnie interesują ją trochę starsi od niej (o kilka lat). Żywo reaguje jak widzi takowego. Niezłe te nasze dzieciaczki, co?
Ania w ogóle bardziej woli męskie towarzystwo. Jak tatuś z pracy wraca to mamusia może nie istnieć albo jak widzi dziadka to wyciąga rączki, żeby ją wziął na ręce.
No ja niestety jestem z drugiego końca Czwy, mianowicie z Lisińca (na mapie części zwanej Liszką Górną, ale zawsze się mówiło, że się mieszka na Lisińcu), niedaleko nowego cmentarza komunalnego.
Pracujesz czy na wychowawczym jeszcze? Ja na wychowawczym.

Do góry