Witam może jakaś mama była w takiej sytuacji. Mam synka który ma skaze białkowa nie toleruje laktozy. Jest na mleku neocate lcp, oniadki niestety muszę wprowadzać stopniowo żeby widzieć czy coś dolega synkowi. Synek ma 9miesiecy już ale właśnie czy to normalne że jeszcze budzi się co 3h w nocy do mleka. Jeżdżę do pani alergolog ale dopiero mam wizytę za 3miesiace i nie wiem gdzie szukać porady.
reklama
Rozwiązanie
Właśnie takie badanie wykonywaliśmy. Zdjęcie w załączniku
Takie badanie jak wcześniej pisałam. Zdjęcie w załącznikuWitam może jakaś mama była w takiej sytuacji. Mam synka który ma skaze białkowa nie toleruje laktozy. Jest na mleku neocate lcp, oniadki niestety muszę wprowadzać stopniowo żeby widzieć czy coś dolega synkowi. Synek ma 9miesiecy już ale właśnie czy to normalne że jeszcze budzi się co 3h w nocy do mleka. Jeżdżę do pani alergolog ale dopiero mam wizytę za 3miesiace i nie wiem gdzie szukać porady.
reklama
Wiem że dziecko to nie robot. Ale myślałam że w nocy brzuszek powinien odpocząć u maluszka. Myślę że człowiek może prosić o poradę innej osoby.Mój też nie ulewał, ale refluks miał.
Twój być może nie ma - dziecko to nie robot, że będzie wszystko ze schematem robić
U
użytkownik 191
Gość
Hmm.. ja jestem zdania, ze z tym jedzeniem w nocy JESZCZE nie musisz sie martwic. Jednak uważam, ze trzeba wziac pod uwagę fakt, iż pojawiają sie zabki. Łatwo doprowadzić do próchnicy butelkowej. Moze warto niedługo spróbować dawać mu na noc wody? Moze to nie głód tylko pragnienie?.
Razer69gaming
Fanka BB :)
Córka też piła neocate. Mając 9 i nawet więcej miesięcy piła jakieś 3 razy nie ma co się przejmować, każde dziecko jest inne. Teraz moja ma 19 miesięcy , mleko pije koło 20 wieczorem i potem czasem o 5 rano i jeszcze śpi a czasem koło 7 jak wstanie. My robiliśmy badania z krwi i nie wykazało skazy więc z neocate po jakimś czasie powoli przeszliśmy na zwykłe modyfikowane i wszystko było dobrze.Witam może jakaś mama była w takiej sytuacji. Mam synka który ma skaze białkowa nie toleruje laktozy. Jest na mleku neocate lcp, oniadki niestety muszę wprowadzać stopniowo żeby widzieć czy coś dolega synkowi. Synek ma 9miesiecy już ale właśnie czy to normalne że jeszcze budzi się co 3h w nocy do mleka. Jeżdżę do pani alergolog ale dopiero mam wizytę za 3miesiace i nie wiem gdzie szukać porady.
Zdarza się że daje mu wodę w nocy do po picia i zasnie dalej ale po 30minutach znowu się budzi. Wtedy zrobię mu mleko i śpi 3h. A czasem wypije wodę i śpi 4h zależy od dnia. Może akurat mój synek potrzebuje jeszcze w nocy żeby wypić mlekoHmm.. ja jestem zdania, ze z tym jedzeniem w nocy JESZCZE nie musisz sie martwic. Jednak uważam, ze trzeba wziac pod uwagę fakt, iż pojawiają sie zabki. Łatwo doprowadzić do próchnicy butelkowej. Moze warto niedługo spróbować dawać mu na noc wody? Moze to nie głód tylko pragnienie?.
A to takie badania można zrobić prywatnie i ile dziecko musi mieć miesiący żeby takie badanie zrobic czy ma skaze białkowa. No moj dopiero wszedł w 9miesiac wydaje mi się że jeszcze potrzebuje w nocy sie budzić do mleka. Ale zależy powiem też od dnia bo jest dzień że wypije o 21wszej potem o 2giej, potem o 7mej. A jest noc że co 3h. Widzę że chyba taki bardziej glodomorek mój jest[emoji16]Córka też piła neocate. Mając 9 i nawet więcej miesięcy piła jakieś 3 razy nie ma co się przejmować, każde dziecko jest inne. Teraz moja ma 19 miesięcy , mleko pije koło 20 wieczorem i potem czasem o 5 rano i jeszcze śpi a czasem koło 7 jak wstanie. My robiliśmy badania z krwi i nie wykazało skazy więc z neocate po jakimś czasie powoli przeszliśmy na zwykłe modyfikowane i wszystko było dobrze.
Razer69gaming
Fanka BB :)
My robiliśmy prywatnie. Alergolog dała nam taka kartkę i zaznaczyła na co zrobić . Jest to badanie z krwi, moja córka miała wtedy jakieś 9 miesięcy właśnie. . Może mniej. Musiałabym poszukac później wyniku , jeśli znajdę to dam znaćA to takie badania można zrobić prywatnie i ile dziecko musi mieć miesiący żeby takie badanie zrobic czy ma skaze białkowa. No moj dopiero wszedł w 9miesiac wydaje mi się że jeszcze potrzebuje w nocy sie budzić do mleka. Ale zależy powiem też od dnia bo jest dzień że wypije o 21wszej potem o 2giej, potem o 7mej. A jest noc że co 3h. Widzę że chyba taki bardziej glodomorek mój jest[emoji16]
U
użytkownik 191
Gość
Byc moze trzeba obserwować dziecko każde jest inne. Oczywiście jeśli czujesz, ze jest głodny to mu dawaj mleko. W koncu sam zrezygnuje pewnie.Zdarza się że daje mu wodę w nocy do po picia i zasnie dalej ale po 30minutach znowu się budzi. Wtedy zrobię mu mleko i śpi 3h. A czasem wypije wodę i śpi 4h zależy od dnia. Może akurat mój synek potrzebuje jeszcze w nocy żeby wypić mleko
reklama
Dzieci nawet starsze mogą się budzić w nocy, to normalne. Z czasem będzie spał dłużej [emoji6]
Podziel się: