reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

800+

Ja składałam oba wnioski. Mam status obsłużony, ale pieniądze jeszcze nie doszły. Do końca marca trzeba czekać czy coś źle wypełniłam?

Ja składałam oba wnioski. Mam status obsłużony, ale pieniądze jeszcze nie doszły. Do końca marca trzeba czekać czy coś źle wypełniłam?
Ale kiedy skladalaś i na jaki okres.

reklama

A masz datę wypłaty?
Daty wypłat są ustalone odgórnie i są różne

Dodam, że pierwsza data to 2 danego miesiąca, a ostatni 22
Jak łatwo ogarnąć wypłaty z wcześniejszych dat już były.

Jutro tj. 19.03 jest wypłata za 20.03
A 20.03 za 22.03

Natomiast @julcia7777 rozumiem, że składałaś wniosek na noworodka i nie masz innych dzieci?
To pierwsza data będzie poza harmonogramem i będzie wypłacone nie dzień wcześniej czy przed weekendem jak to jest przy stałej dacie. Tylko jeżeli na PUE ZUS będziesz miała np. 31.03 to wypłata też będzie 31.03

Dopiero druga wypłata będzie już stała i z haromonogramu i co miesiąc ta sama

Właśnie nie:) w dacie wypłat mam puste miejsce:)

Data pojawia się ok 5 dni przed przelewem, czasem nawet później na 1 dzień przed

Dodam, że pierwsza data to 2 danego miesiąca, a ostatni 22
Jak łatwo ogarnąć wypłaty z wcześniejszych dat już były.

Jutro tj. 19.03 jest wypłata za 20.03
A 20.03 za 22.03

Natomiast @julcia7777 rozumiem, że składałaś wniosek na noworodka i nie masz innych dzieci?
To pierwsza data będzie poza harmonogramem i będzie wypłacone nie dzień wcześniej czy przed weekendem jak to jest przy stałej dacie. Tylko jeżeli na PUE ZUS będziesz miała np. 31.03 to wypłata też będzie 31.03

Dopiero druga wypłata będzie już stała i z haromonogramu i co miesiąc ta sama

Data pojawia się ok 5 dni przed przelewem, czasem nawet później na 1 dzień przed
Wniosek wypełniałam na nowo narodzone dziecko, pierwszy raz. Dziękuję😊

reklama
Wniosek wypełniałam na nowo narodzone dziecko, pierwszy raz. Dziękuję😊

Ok, bo jakbyś miała starsze to byś potem stałą datę miała taką samą.

A tak teraz możesz mieć np. na 2 kwietnia, ale już następną np. na 22 więc musisz po prostu poczekać.
Ja na nowonarodzone dziecko miałam wypłatę po 3 tygodniach - wniosek złożyłam 10.01, wypłatę miałam 02.02, a potem już stałą jak na starsze dzieci 9 dzień miesiąca - natomiast te daty są przypisywane losowo

reklama
Do góry