reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

7 tydzień brak zarodka pęcherzyk 6.8 cm

Z testu 16 lutego blada kreska , beta 17.02 :25.79, beta 19.02 :61.92 ,beta 26.2:1364.87. Test ponownie 20:02 juz mocna kreska . 25 luty wizyta u ginekologa p. Doktor powiedziała że jest pęcherzyk ale nie ma zarodka prześlę pierwsze zdjęcie , dziś byłam na kontroli okazuje się że pęcherzyk urósł lecz dalej nie ma zarodka 😓 już glupieje okazuje się że zagnieżdżenie jest ok ale nie mam się nastawiać na nic ... Powtórzyć jutro i w sobotę betę jestem załamana ... Mam dwoje przekonanych urwisów 10 i 7 lat , ale chcieliśmy bardzo z mężem postarać się o jeszcze jedno dzieciątko .

Załączniki

• IMG_20250225_194203.jpg
    IMG_20250225_194203.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 119
  • 17418041984358202721672446259593.jpg
    17418041984358202721672446259593.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 37
reklama
Nie jestem w takiej sytuacji, ale trzymam kciuki żeby się udało, jak nie teraz to następnym razem. Mi od razu na pierwszym usg wyszedł właśnie taki pecherzyk, ale w środku już widoczne jest ciałko żółtkowe (prawie 5tc). Lekarz wspominał, że czasem ten pecherzyk jest pusty i to chyba nie najlepsza prognoza niestety. A Tobie coś pani doktor powiedziała więcej? Jest w ogóle szansa, że tak późno coś się pojawi w pęcherzyku i nie trzeba będzie czekać na poronienie? Trzymaj się😥

Nie jestem w takiej sytuacji, ale trzymam kciuki żeby się udało, jak nie teraz to następnym razem. Mi od razu na pierwszym usg wyszedł właśnie taki pecherzyk, ale w środku już widoczne jest ciałko żółtkowe (prawie 5tc). Lekarz wspominał, że czasem ten pecherzyk jest pusty i to chyba nie najlepsza prognoza niestety. A Tobie coś pani doktor powiedziała więcej? Jest w ogóle szansa, że tak późno coś się pojawi w pęcherzyku i nie trzeba będzie czekać na poronienie? Trzymaj się😥

Jeżeli już to pęcherzyk żółtkowy

Z testu 16 lutego blada kreska , beta 17.02 :25.79, beta 19.02 :61.92 ,beta 26.2:1364.87. Test ponownie 20:02 juz mocna kreska . 25 luty wizyta u ginekologa p. Doktor powiedziała że jest pęcherzyk ale nie ma zarodka prześlę pierwsze zdjęcie , dziś byłam na kontroli okazuje się że pęcherzyk urósł lecz dalej nie ma zarodka 😓 już glupieje okazuje się że zagnieżdżenie jest ok ale nie mam się nastawiać na nic ... Powtórzyć jutro i w sobotę betę jestem załamana ... Mam dwoje przekonanych urwisów 10 i 7 lat , ale chcieliśmy bardzo z mężem postarać się o jeszcze jedno dzieciątko .

Według literatury medycznej jeżeli pęcherzyk ciążowy ma powyżej 25mm i jest pusty tj brak pęcherzyka żółtkowego i brak zarodka to jest to tak zwane puste jajo płodowe i powinnaś się udać do szpitala.

Nie wiem w jakim celu lekarz zlecił bety, jeżeli pęcherzyk na faktycznie prawie 61mm

reklama
Do góry