Truskawka1233
Fanka BB :)
Przy ciąży pozamacicznej beta hcg przeważnie jest niska i są złe przyrosty tzn nieprawdilowe bo co 24h lub 48 powinny te wartości się podwajać . Niestety ja wiem z własnego doświadczenia jak to wyglada bo dwa lata temu byłam w ciąży ektopowej Bardzo bolała mnie lewa strona przy jajniku i czułam takie dziwne mrowienia aż w końcu zaczęłam krwawić .. i tak sobie krwawiłam przez miesiąc a lekarze szukali aż w końcu znaleźli zarodek w lewym jajowodzie . Straszne przeżycie i nikomu tego nie życzę .. na prawdę . Nie pisze tego aby teraz Kogoś wystraszyć tylko aby uważać i pilnować siebie bo ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona . U Mnie z kolei przy pozamacicznej nie była nawet macica powiększona wiec może po prostu ciąża jest młodsza ? Idz po weekendzie do lekarza na usg i wykonaj jeszcze raz testy z krwi . W moim przypadku nie skończyło się to dobrze bo usunęli mi jeden jajowod ale na szczęście ten drugi jest w porządku i zaraz miesiąc po zabiegu zaszłam w zdrowa ciąże i urodziłam synka pamietam tez Że w tej prawidłowej ciąży tez bolał mnie jajnik identycznie jak orzy ciąży pozamacicznej i tez gdzieś wyczytałam ze objawy ciąży ektopowej są podobne do objawów ciąży prawidłowej wiec moze nic straconego ? Daj kochana znać i trzymaj się