reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

6tc brak pęcherzyka

Przy ciąży pozamacicznej beta hcg przeważnie jest niska i są złe przyrosty tzn nieprawdilowe bo co 24h lub 48 powinny te wartości się podwajać . Niestety ja wiem z własnego doświadczenia jak to wyglada bo dwa lata temu byłam w ciąży ektopowej 😕 Bardzo bolała mnie lewa strona przy jajniku i czułam takie dziwne mrowienia aż w końcu zaczęłam krwawić .. i tak sobie krwawiłam przez miesiąc a lekarze szukali aż w końcu znaleźli zarodek w lewym jajowodzie . Straszne przeżycie i nikomu tego nie życzę .. na prawdę . Nie pisze tego aby teraz Kogoś wystraszyć tylko aby uważać i pilnować siebie bo ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona . U Mnie z kolei przy pozamacicznej nie była nawet macica powiększona wiec może po prostu ciąża jest młodsza ? Idz po weekendzie do lekarza na usg i wykonaj jeszcze raz testy z krwi . W moim przypadku nie skończyło się to dobrze bo usunęli mi jeden jajowod ale na szczęście ten drugi jest w porządku i zaraz miesiąc po zabiegu zaszłam w zdrowa ciąże i urodziłam synka 😍 pamietam tez Że w tej prawidłowej ciąży tez bolał mnie jajnik identycznie jak orzy ciąży pozamacicznej i tez gdzieś wyczytałam ze objawy ciąży ektopowej są podobne do objawów ciąży prawidłowej wiec moze nic straconego ? Daj kochana znać i trzymaj się

reklama
Przy ciąży pozamacicznej beta hcg przeważnie jest niska i są złe przyrosty tzn nieprawdilowe bo co 24h lub 48 powinny te wartości się podwajać . Niestety ja wiem z własnego doświadczenia jak to wyglada bo dwa lata temu byłam w ciąży ektopowej 😕 Bardzo bolała mnie lewa strona przy jajniku i czułam takie dziwne mrowienia aż w końcu zaczęłam krwawić .. i tak sobie krwawiłam przez miesiąc a lekarze szukali aż w końcu znaleźli zarodek w lewym jajowodzie . Straszne przeżycie i nikomu tego nie życzę .. na prawdę . Nie pisze tego aby teraz Kogoś wystraszyć tylko aby uważać i pilnować siebie bo ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona . U Mnie z kolei przy pozamacicznej nie była nawet macica powiększona wiec może po prostu ciąża jest młodsza ? Idz po weekendzie do lekarza na usg i wykonaj jeszcze raz testy z krwi . W moim przypadku nie skończyło się to dobrze bo usunęli mi jeden jajowod ale na szczęście ten drugi jest w porządku i zaraz miesiąc po zabiegu zaszłam w zdrowa ciąże i urodziłam synka 😍 pamietam tez Że w tej prawidłowej ciąży tez bolał mnie jajnik identycznie jak orzy ciąży pozamacicznej i tez gdzieś wyczytałam ze objawy ciąży ektopowej są podobne do objawów ciąży prawidłowej wiec moze nic straconego ? Daj kochana znać i trzymaj się
Dziękuję Kochana,dajesz mi nadzieję ❤
To jest moja 3 ciąża, mam 2 córeczki 8 i 4 lata❤ ale marzymy o kolejnym dzidziusiu..dziś powtórzyłam betę, czekam na wyniki..w poniedziałek usg. Dziś brzuch boli mniej,nie krwawie..zastanawiam się tylko czy słuchać tej doktorki i odstawić duphaston? Macica jest powiekszona i tydzień temu lekarka mówiła że wygląda ciążowo..mam nadzieję że tak będzie 😘

A jaki był pierwszy wynik i po ilu godzinach go powtórzyłas ? Ja pamietam ze pierwsza beta przy prawidłowej ciąży to było coś około 43 mlu jakoś 3-4 dni przed miesiączka a w dzień miesiączki 114 a po dwóch czy trzech dniach już coś koło 700

A jaki był pierwszy wynik i po ilu godzinach go powtórzyłas ? Ja pamietam ze pierwsza beta przy prawidłowej ciąży to było coś około 43 mlu jakoś 3-4 dni przed miesiączka a w dzień miesiączki 114 a po dwóch czy trzech dniach już coś koło 700
14.07 było 18 ,16.7 było 44.5, później nie robiłam bo lekarka stwierdziła że nie ma sensu,że poczekamy do 9.8 i zobaczymy co widać na usg..a dziś 165..

Kurcze , No jednak faktycznie trochę za mały przyrost ale znam takie przypadki gdzie dziewczyny miały niskie przyrosty a okazało się ze ciąża jest po prostu młodsza jak wynika z ostatniej miesiączki , proponuje Ci pójść do lekarza raz jeszcze i to sprawdzić najlepiej w poniedziałek , zakładając jedno z gorszych to raczej nie wydaje mi sie żeby to była ciąża pozamaciczna bo przeważnie jest tak ze żadnych zmian w macicy nie ma , może po prostu ciąża sie nie rozwinęła i nie doszło do samoistnego poronienia ? Jak sie wyjaśni sytuacja próbujcie dalej , bo warto na prawdę i nie stresuj sie póki co , jeśli nie krwawisz to nie jest tak zle , ja krwawiłam już na początku 5 tyg przy ektopowej

Po takim dużym odstępie czasowym to podejrzewam,że beta raczej spada niż rośnie. Odstaw Duphaston bo moim zdaniem z tej ciąży na pewno nic nie będzie.

Właśnie zaczęłam znowu plamić delikatnie..I brzuch boli jak na miesiączkę.. :( Spróbuję wytrzymać do poniedziałku.Mam tylko nadzieję że nie będą musieli usuwać jajowodu i jeszcze kiedyś doczekamy się dzieciątka..:(

Kochana bardzo chciałabym Ci pomoc bo byłam w podobnej sytuacji , wiem ze ciąża pozamaciczna jest bardzo niebezpieczna , u mnie doszło do pęknięcia jajowodu i krew lała mi się do otrzewnej dlatego jedz z tym w poniedziałek do lekarza a jak ból się nasili to wtedy do szpitala . A co do tego jajowodu to Mnie wyszło to na dobre bo jeśli nie usunęli by go to jest duże prawdopodobieństwo ze sytuacja powtórzyła by się jeszcze raz w tym samym jajowodzie

reklama
Kochana bardzo chciałabym Ci pomoc bo byłam w podobnej sytuacji , wiem ze ciąża pozamaciczna jest bardzo niebezpieczna , u mnie doszło do pęknięcia jajowodu i krew lała mi się do otrzewnej dlatego jedz z tym w poniedziałek do lekarza a jak ból się nasili to wtedy do szpitala . A co do tego jajowodu to Mnie wyszło to na dobre bo jeśli nie usunęli by go to jest duże prawdopodobieństwo ze sytuacja powtórzyła by się jeszcze raz w tym samym jajowodzie
Zdaję sobie sprawę czym to grozi , dlatego też jeszcze bardziej się boję, co będzie jeśli stracę drugi jajowód:( bardzo bym chciała tego jednak uniknąć,ale nie mam na to niestety wpływu.. zostało mi czekać do poniedziałku, aktualnie plamie coraz mocniej więc może to początek poronienia..?;(

Do góry