reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

6 miesięcznie dziecko odrzucilo mleko

Co do picia sama woda tez nie jest dobra bo zamiast nawadniac to odwadnia. Zwyczajnie się nie wchlania..
Ja dolewam po troszku wlasnie sokow dla niemowlat (to tak jakbys podawala owoce ktore corka tak lubi) albo herbatke koperkową.

reklama
Co do picia sama woda tez nie jest dobra bo zamiast nawadniac to odwadnia. Zwyczajnie się nie wchlania..
Ja dolewam po troszku wlasnie sokow dla niemowlat (to tak jakbys podawala owoce ktore corka tak lubi) albo herbatke koperkową.
Skąd taka teoria? Woda jest najlepszym i najzdrowszy napojem

Też właśnie miałam pytać bo nie słyszałam tej teorii.

Ja swojemu synkowi oprócz piersi bo tym najwięcej się napaja daje wodę właśnie czysta najczęściej :) czasem rozrobie troszke z sokiem takim dla dzieci bez cukru ale to rzadko czy sok sam się napije.
Kompotu czasem się napije i herbatkę ode mnie owocowa albo ziolowa bez cukru
Tych dla dzieci nie kupuje bo to w ogóle herbata nie jest tylko sam cukier;)

Koper raczej się nie podaje jak nie ma problemów z brzuszkiem.
Chociaż ja pije bo lubię:D

Też właśnie miałam pytać bo nie słyszałam tej teorii.

Ja swojemu synkowi oprócz piersi bo tym najwięcej się napaja daje wodę właśnie czysta najczęściej :) czasem rozrobie troszke z sokiem takim dla dzieci bez cukru ale to rzadko czy sok sam się napije.
Kompotu czasem się napije i herbatkę ode mnie owocowa albo ziolowa bez cukru
Tych dla dzieci nie kupuje bo to w ogóle herbata nie jest tylko sam cukier;)

Koper raczej się nie podaje jak nie ma problemów z brzuszkiem.
Chociaż ja pije bo lubię:D

Link do: Dzieci nie powinny pić czystej wody. Oto, co należy zrobić, żeby nawodnić ich ciało

I zawsze moja babcia mowila - " czysta woda nie nawadnia a wyciąga!"
No i moj pediatra tez tak mowi.

W artykule jest tez o miodzie i soli ale to wiadomo ;-) taki izotonik w pozniejszym wieku.

Jak macie ochote podawac wode to okej ;-) ja robie tak jak mowi nasz pediatra i tez czytalam o tym sporo.

Link do: Dzieci nie powinny pić czystej wody. Oto, co należy zrobić, żeby nawodnić ich ciało

I zawsze moja babcia mowila - " czysta woda nie nawadnia a wyciąga!"
No i moj pediatra tez tak mowi.

W artykule jest tez o miodzie i soli ale to wiadomo ;-) taki izotonik w pozniejszym wieku.

Jak macie ochote podawac wode to okej ;-) ja robie tak jak mowi nasz pediatra i tez czytalam o tym sporo.
Ale wiesz herbatek nie daje dla dzieci bo tam w składzie sam cukier 93% i reszta aromat:/
A co podajesz do picia ? Oprócz wody z sokiem? Chętnie poczytam dzięki za artykul:)
Ja np nie daje samej wody tylko ale koleżanki mi tak niektóre mówią że woda najlepsza
Więc mu daje czesciej
Ciekawe co one na ten artykul
Bo organizm składa się z wody praktycznie

Tylko 6 miesięczne dziecko wypija raczej tylko parę łykòw wody co jakiś czas. Na pewno miodu nie podaje się takim malutkim dzieciom.

Tylko 6 miesięczne dziecko wypija raczej tylko parę łykòw wody co jakiś czas. Na pewno miodu nie podaje się takim malutkim dzieciom.
No napisalam o miodzie zevto za wczesnie :-)

Ale wiesz herbatek nie daje dla dzieci bo tam w składzie sam cukier 93% i reszta aromat:/
A co podajesz do picia ? Oprócz wody z sokiem? Chętnie poczytam dzięki za artykul:)
Ja np nie daje samej wody tylko ale koleżanki mi tak niektóre mówią że woda najlepsza
Więc mu daje czesciej
Ciekawe co one na ten artykul
Bo organizm składa się z wody praktycznie

Moj mąż pił dużo wody i sie zdziwil bo okazalo sie ze jest odwodniony i od tego czasu zaczelismy sie interesowac tym troche.
A herbatek granulowanych nie daje. Czytam sklady soczkow po prostu czy to hipp czy to bobofrut czy nawet babydream. Niektore maja dobre sklady :-)
I taki jeden soczek gdyby nie to ze mam obsesje ze sie popsuje starczalby mi na 3 czy 4 dni ale drugiego dnia juz sama dopijam.
Czasem wrzucam plasterki jablka czy cytryny czy mandarynki bo wiem ze córce nie szkodzą.
Cokolwiek byle nie czystą wodę. Bo juz nawet to jabłko i te skladniki ktore w nim są sprawiają ze to nie przelatuje przez organizm tylko się wchłania.

A herbatke z kopru z hippa czasem podaje bo corka ją lubi :-) ale nie granulowaną. Taką 100% koperku

reklama
No napisalam o miodzie zevto za wczesnie :-)

Moj mąż pił dużo wody i sie zdziwil bo okazalo sie ze jest odwodniony i od tego czasu zaczelismy sie interesowac tym troche.
A herbatek granulowanych nie daje. Czytam sklady soczkow po prostu czy to hipp czy to bobofrut czy nawet babydream. Niektore maja dobre sklady :-)
I taki jeden soczek gdyby nie to ze mam obsesje ze sie popsuje starczalby mi na 3 czy 4 dni ale drugiego dnia juz sama dopijam.
Czasem wrzucam plasterki jablka czy cytryny czy mandarynki bo wiem ze córce nie szkodzą.
Cokolwiek byle nie czystą wodę. Bo juz nawet to jabłko i te skladniki ktore w nim są sprawiają ze to nie przelatuje przez organizm tylko się wchłania.
Ja też czytam składy jak kupuje coś synkowi:-)
On wody trochę pije dziennie parę lykow:)
Miód chyba po roku się daje dzieciom:-)
Ale ja dałam wcześniej sprobowac heh

Do góry