Moje drogie. Ostatni okres 22.09, owulacja najpewniej 4.10. W piątek na usg był widoczny sam pecherzyk ciazowy 1,5cm i ciałko zolte ale nie podała mi lekarka wielkości. Nie dostałam zdjęcia z USG... wczoraj był 6+3 więc już powinno być coś widać. Lekarz też sie zdziwił że pusto . Mam przyjsc na konteole za 2tyg ale nie sądzę że aż tyle wytrzymam, zastanawiam się czy nie iść za tydzień gdzie indziej. Mam zrobić 2x bete przed wizytą za 2tyg. Ogólnie to w dniu spodziewane miesiączki robiłam betę i wyszło mi 34 - był to 24dc. Ktoś może był w podobnej sytuacji? Boję się pustego jaja bo to mi zasugerował lekarz
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Mi lekarz kazał zabronić robić usg przed skończeniem 7 tygodnia ciąży. Chodziło w zasadzie o to że wcześniej może nie być nic widać i właśnie to generuje stresy. Betę zrób, ale spokojnie poczekaj na następne usg bo sprawa wcale nie jest przesądzona.
MalyGosc
Fanka BB :)
Dokładnie, mój gin mówi to samo. Beta jak najbardziej, ale tez nie należy się jakoś specjalnie stresować jeśli nie będzie odpowiedniego przyrostuMi lekarz kazał zabronić robić usg przed skończeniem 7 tygodnia ciąży. Chodziło w zasadzie o to że wcześniej może nie być nic widać i właśnie to generuje stresy. Betę zrób, ale spokojnie poczekaj na następne usg bo sprawa wcale nie jest przesądzona.
Na spokojnie
Kakussska93
Nie ma co za wcześnie chodzić. Generuje to tylko stres i nerwy. Mi przy bhcg ponad 15tys. dopiero było widać tylko pecherzyk z ciałkiem żółtym. Wcześniej nic. A przy 47 tys. byl już zarodek 4mm z bijącym serduszkiem. Przeżywałam strasznie początki ciąży. Lepiej nic nie czytać bo i tak będzie co ma być. Z takiego założenia wychodzę po tym czasie a w poniedziałek zacznę 35tc.
reklama
Cykl miałam co 24dni, odchylenie do max 25. Betę robiłam tylko raz w 24dc jak nie dostałam okresu i wyszło 34.To zależy czy masz regularne cyklu i ilu dniowe, czy sprawdzalas przyrost bety po 48 h ?? Ja tez bym poszła do innego lekarza
reklama
Fado123
Tylko pojedynczy wynik nic nie mowi , ja bym zrobila bete w poniedziałek i środę, i poszla do jakiegoś ginaCykl miałam co 24dni, odchylenie do max 25. Betę robiłam tylko raz w 24dc jak nie dostałam okresu i wyszło 34.
Podziel się: