reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

5 urodziny - zabawy dla dzieci?

Pscola

Fanka BB :)
Miasto
Bayern
Czesc Kobitki,
moj Maxio bedzie mial w piatek 5-te urodzinki :-) i z tej okazji , jak zwykle przyjdzie kilka kolezanek i kolegow z przedszkola.
Moze macie jakies fajne pomysly na zabawy dla dzieci?
bedziemy prawdopodobnie swietowac w domu, bo pogoda jakas marna, potrzebuje wiec ze dwa pomysly.

Licze na Wasza kreatywnosc - i dzieki wielkie:-D

reklama
temat z bardzo dawna, ale widze, ze podbity Z fajnych zabaw dla 5latka to jak zawsze zabawa w chowanego, balony (np kto jak najdluzej bedzie podbijal swojego tak, zeby balonik nie spadl na ziemie) Mozna tez wziac woreczek, powkladac tam rozne przedmioty, a dzieci po kolei maja wkladac raczke do woreczka i bez wyciagniecia przedmiotu zgadnac, co jest w srodku ;) Mozna tez kupic farby do twarzy dla dzieci i zrobic im malowanie :) np dorysowywanie wasow, a'la kotek/piesek

Elaj78 to prawda, takie zabawy zawsze sprawiają dzieciakom mnóóóóóóstwo frajdy :) Fajne sa tez zabawy z takimi gotowymi planszami, w sklepie Congee.pl jest trochę takich za grosze, zabawy z Klaunem, w Piratów, Safari i inne.

robiłam młodemu przyjęcie urodzinowe jak dotąd 2 razy, na 5. i 6. urodziny. i wiecie co - dzieciaki w ogóle nie potrzebowały moderatora zabaw:-D wystarczył pokój, zabawki, baloniki, kredki, muzyka i pełna swoboda wyboru zajęć. dzieci są na tyle kreatywne, że myślę, iż dorośli im tylko mogą przeszkadzać;-)

robiłam młodemu przyjęcie urodzinowe jak dotąd 2 razy, na 5. i 6. urodziny. i wiecie co - dzieciaki w ogóle nie potrzebowały moderatora zabaw:-D wystarczył pokój, zabawki, baloniki, kredki, muzyka i pełna swoboda wyboru zajęć. dzieci są na tyle kreatywne, że myślę, iż dorośli im tylko mogą przeszkadzać;-)

To prawda, choć fajnie zrobić jakiś konkurs ;) Moja niedawno była i bardzo jej sie podobało,ze byly konkursy, ale nie wiem dokładnie jakie, bo nie pamiętała :-D

U nas furorę zrobiła gra planszowo-podłogogwa. Takie same zasady tylko zamaist pionków są dzieci i chodzą po kartkach z numerkami. Każdy numerek to jakieś zadanie, pytanie lub polecenie.
zABAWA PRZEDNIA

Na urodzinach córki, poza malowaniem buzi, skręcaniem balonów, przygotowałam koraliki do robienia "obrazków". Pomysł odgapiony z urodzin 7mio i 9cio latków w galerii artystycznej. Koraliki i podkładki do tych koralików to koszt 30zł w IKEA. To były 4te urodziny i w tym wieku byli goście. Maluchy potrzebowały co prawda pomocy dorosłych, ale dodatkowym bonusem było to, że po zaprasowaniu wieszałam dzieło na grubej nitce i był wisiorek. Każdy twórca zabierał swoje dzieło do domu.

Jak chcecie zrobić naprawdę fajne urodziny.. to zaproście dzieci z sąsiedztwa.. albo z przedszkola.. albooo.. coś droższego to.. najmijcie kogoś kto to zorganizuje :)

reklama
Ło kobiety, podziwiam Was ;) Mnie to absolutnie nie chciałoby się być kreatywną, zwłaszcza po całym dniu w pracy i wymyślać dzieciakowi zabawy. Swojemu synowi wyprawiłam urodziny w Coco Cafe. Animatorzy wybrali ciekawe zabawy, krasnale się nie nudziły :) Tańczyły, było karaoke… Teraz na wakacje wrzucili jakie promki, więc warto się zastanowić ;)

Do góry