reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

5 tydzień ciąży

No tak,dlatego w środę idę do gina,aby mieć pewność że wszystko ok po dzisiejszych wydarzeniach...

Ale nie rozumiesz, że nie dowiesz się najprawdopodobniej nic?
Jeżeli masz pozytywne testy ciążowe, pozytywną betę, a jednocześnie dostajesz krwawienia to jeżeli beta ma mniej niż 1000, to beta jest wiążąca a nie USG. Ja przy CP nie krwawiłam - jedyny objaw to skacząca beta i bardzo niski progesteron. USG dopiero po 10 tygodniu (licząc od OM) pokazało ciąże w jajowodzie.

Ze mnie za przeproszeniem w IV ciąży leciało jak z zarżniętej świni, to już był ponad 10tc więc USG było wiążące, syn ma 6 miesięcy i ma się dobrze.

reklama
Ciąża biochemiczna też może być. W prawidłowej ciąży też mnie jajnik bolał i nadal bardzo często boli.
Potwierdzam, mnie większość ciąży boli prawy jajnik, do tego stopnia że na potwierdzeniu byłam u dwóch ginekologów, bo byłam pewna że CP - finalnie jak w drugim trymestrze dostałam zielone światło na fizjoterapeutę okazało się że ten jajnik to ma powiązanie z kręgosłupem :(

Ale nie rozumiesz, że nie dowiesz się najprawdopodobniej nic?
Jeżeli masz pozytywne testy ciążowe, pozytywną betę, a jednocześnie dostajesz krwawienia to jeżeli beta ma mniej niż 1000, to beta jest wiążąca a nie USG. Ja przy CP nie krwawiłam - jedyny objaw to skacząca beta i bardzo niski progesteron. USG dopiero po 10 tygodniu (licząc od OM) pokazało ciąże w jajowodzie.

Ze mnie za przeproszeniem w IV ciąży leciało jak z zarżniętej świni, to już był ponad 10tc więc USG było wiążące, syn ma 6 miesięcy i ma się dobrze.
Ciążę z jajowodu się usuwa

Nie ja zdiagnozowalam tylko wczoraj kekarz
Wczoraj pisałaś coś innego.
IMG_4392.jpeg

reklama
Ciążę z jajowodu się usuwa

Nie wiem co rozumiesz przez to zdanie.
Chyba że to było pytanie 🤷‍♀️

Lekarz nie stwierdzi CP po jednym randomowym wyniku bety. Bo to nie możliwe. Uciekałabym od takiego lekarza.

Co do zdania/pytania. Przy niskich wartościach i spadkach można liczyć na poronienie trąbkowe.

Jeżeli beta dalej rośnie to również są różne procedury w zależności od tego, jak duża jest to ciąża - bo beta może być niska, ale zarodek w jajowodzie duży. Bo to nie jest do końca powiązane.

Metody to farmakologiczna po przez podanie metotreksat'u, uśnięcie ciąży z jajowodu i zszycie/zachowanie go, usunięcie jajowodu

Do góry