reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

5 miesięczne niemowle nie chce jeść na rękach

Witam, mam problem z jedzenia naszej 5 miesięcznej córeczki. Malutka jest karmiona piersią od samego początku, od około 2 miesiąca zaczęły sie problemy z jedzeniem. Malutka wyginała sie i odwaracala od piersi a ewidentnie była głodna. Nie zdążyła nawet dotknąć piersi a juz płakała. Bywały karmienia że musiałam ściągnąć i podać butelką. Po jakimś czasie okazało sie że jedynym sposobem żeby mała zazwyczaj zjadła była pozycja na leżąco na łóżku. Bywają dni że i z tym jest problem. Aktualnie córeczka ma 5.5 miesiąca i nie chce jeść na rękach. Próbowałam wszystkiego żeby polubiła takie jedzenie, na marne. Konsultowalam z naszą pediatra ale ona bez zadnwgo badania stwierdziła ze taki jej urok, tak lubi i tyle. Mi to jednak nie daje mi to spokoju. Proszę o poradę czy takie zjawisko może byc normalne? Którejś z Was zdarzył się taki problem? Oraz z jakim specjalista najlepiej się skontaktować. Nie wiem czy lepiej z doradcą laktacyjnym czy z fizoterapeuta.
Proszę o porady.

reklama
A coreczka ma gazy/refluks lub jakies inne dolegliwosci brzuszkowe? Bo u nas tak bylo przy skazie?
A moze po prostu nie jest w tych porach glodn? Moze potrzebuje dluzszej przerwy?

Czy dziecko odgina się w odwróconą literkę C np leżąc na którymś boku? Czy potrafi samodzielnie wykonać przewrót z pleców na brzuch i czy w ogóle lubi pozycję na brzuszku?

Czy dziecko odgina się w odwróconą literkę C np leżąc na którymś boku? Czy potrafi samodzielnie wykonać przewrót z pleców na brzuch i czy w ogóle lubi pozycję na brzuszku?

Córeczka uwielbia leżeć na brzuszku, jak tylko położę ją na mate od razu przekręca się z pleców na brzuszek. Potrafi już od dawna sama na brzuszek sie przekręcić i z brzuszka na plecki. Co do wygnania w literkę C to raczej nie. Jak ją przybliżam do piersi to całe ciało ma prosto na boku tylko samą główkę mocno odpycha i odwraca do tyłu.

Córeczka uwielbia leżeć na brzuszku, jak tylko położę ją na mate od razu przekręca się z pleców na brzuszek. Potrafi już od dawna sama na brzuszek sie przekręcić i z brzuszka na plecki. Co do wygnania w literkę C to raczej nie. Jak ją przybliżam do piersi to całe ciało ma prosto na boku tylko samą główkę mocno odpycha i odwraca do tyłu.
To w takim razie nie jest to raczej problem z zakresu fizjiterapii rozwój na ten miesiąc jest prawidłowy trzeba szukać przyczyny w czymś innym albo taki już urok młodej :)

Moja córka robiła cyrki przy piersi jak miała refluks. Pomógł nam probiotyk BioGaia, przeszło jak ręką odjął.

Tu możesz poczytać o innych powodach niepokoju przy piersi:

Link do: Pomoc laktacyjna | Lovi.pl

Link do: Dziecko jest niespokojne przy piersi

uVN6p1.png

A coreczka ma gazy/refluks lub jakies inne dolegliwosci brzuszkowe? Bo u nas tak bylo przy skazie?
A moze po prostu nie jest w tych porach glodn? Moze potrzebuje dluzszej przerwy?

Może to rzeczywiście refkuks, od urodzenia ulewa praktycznie po każdym karmieniu. Bie są to ogromne ilości, ale jednak. Z wiekiem powinno mijac ulewanie a u niej dalej jest...

reklama
Już chciałam napisać, że może to dolegliwości związane z nietolerancją białka, ale widzę, że kas90 mnie uprzedziła :laugh2: Warto jeszcze przyjrzeć się swojej diecie. Może jesz coś, co akurat mu nie odpowiada? :wink: Ja musiałam zrezygnować z moich ulubionych ziół przez okres karmienia piersią.:(

Do góry