reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

42 dzien po łyzeczkowaniu i niepewnosc

Witam. Poronilam 22.03 chociaż był to 12 tydz lekarz stwierdził puste jajo płodowe. Dziś mija 42 dzień po łyzeczkowaniu. Przytulalam się z mężem na początku w gumkach ale po 21 dniu cyklu już bez. Ale 25.04mialam taki sluz przezroczysty rozciagliwy tak przez kilka godzin. Czy możliwe że mógłaby być to owulacja? Byłby to 34 dzień cyklu. I jeszcze jedno wczoraj czyli w 41 miałam różowe plamienie tak przez kilka godzin i już sama nie wiem... Myślałam że się rozwinie ale nic się nie dzieje. Zaczynam szaleć już z myślami i nie wiem co sie dzieje...

reklama
Poronienie nie jest początkiem nowego cyklu. Najpierw powinnaś poczekać na pierwszy normalny okres i dopiero wtedy liczyć. Macica jest raną i powinniście się wstrzymać z przytulankami. Czasami nawet 3 miesiące. Zazwyczaj przed każdym krwawieniem występuje owulacja, więc wszystko jest możliwe.

A lekarz dał zielone światło na współżycie? Jak pisze poprzedniczka czasem lekarz każe powstrzymać się od seksu na jakiś czas zależy od lekarza, kobiety, tego jak przebiegł zabieg. W kwestii Twojego pytania znam przypadek kiedy okres po łyżeczkowaniu nie zdążył wrócić koleżanka czekała czekała aż z ciekawości zrobiła test i co się okazało pozytywny. Te plamoenie to mogła być jakaś reakcja macicy na współżycie a mogło oznaczać np owulacje ( u mnie zdarzały się.owulacje z rożowawym sluzem ) może to byc tez początek miesiączki która za kilka dni się rozkręci a może implantacja niestety nikt tutaj precyzyjnie nie określi co to mogło być ja bym radziła poczekać na okres bo w końcu musi się pojawić jeśli się nie pojawi przez jakiś czas zrób test bo tak jak mówię koleżanka czekała czekała i się nie doczekała:D

Poronienie nie jest początkiem nowego cyklu. Najpierw powinnaś poczekać na pierwszy normalny okres i dopiero wtedy liczyć. Macica jest raną i powinniście się wstrzymać z przytulankami. Czasami nawet 3 miesiące. Zazwyczaj przed każdym krwawieniem występuje owulacja, więc wszystko jest możliwe.
Lekarz pozwolił po dwóch tygodniach się przytulac... Plamienie po łyzeczkowaniu 3 dni trwalo. Jedynieto nie wiem co sie dzieje bo dalej. Nie krwawie

Do góry