reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

35 tydzień, rozwarcie na 1 palec, pobyt w szpitalu

Witam :)
Wczoraj ze względu na rozwarcie szyjki macicy na 1 palec i skrócenie się jej do 1 cm dostałam skierowanie do szpitala od ginekologa, do którego poszłam, gdy zauważyłam u siebie plamienie po stosunku, silny, napierający ból w pachwinach i twardnienia brzuszka. W szpitalu dostaję kroplówkę z magnezem, sterydy na rozwój płuc Maleństwa, mam ktg 3 razy dziennie i częste sprawdzanie tętna dziecka. Nie mam skurczy, a córeczka waży ok 2200. Lekarze mówią, że nawet jeśli bym już urodziła to byłoby w porządku.
Tak się tylko zastanawiam, czy poleżę tu już do porodu, czy w takim stanie wypuszczają do domu :) Czy któraś Mamusia miała podobnie?

reklama
Ja miałam sterydy w 27 tyg na rozwój płucek ze względu na rozwarcie. Szpital 2 dni i do domu z zaleceniem oszczędzającego trybu życia. Leżałam w miarę możliwości tylko bo miałam dwójkę starszych dzieci. Urodzilam w 41tyg. Ale w poprzedniej ciąży było tak samo a urodzilam w 39 tyg. Więc nie oznacza to że wcześniej urodzisz chociaż jest takie ryzyko. Jeśli masz możliwość to radzilabym dużo odpoczywać i powstrzymać się od współżycia żeby jednak dać maleństwu szansę urosnąć. Każdy dzień jest ważny. . .

Mnie potrzymali tydzien i wypuscili do domku. Urodzilam w terminie wiec uszy do gory. Dziecko nawet jak sie urodzi teraz to bedzie ok ale jednak bylby to wcześniak.

Do góry