reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

32tc czy to może być poród ?

Kazimiera321

Zaciekawiona BB
Cześć :) jestem w 32 tc, zaniepokoiły mnie skurcze brzucha których doświadczyłam dzisiaj w nocy ok 1, męczyłam się bolały i plecy ale starałam się nie panikować bo przecież wiadomo że to nie musiałby być skurcze porodowe. Poszłam spa. jednak teraz mamy godzinę 10 a ja nadal raz na jakiś czas odczuwam ból w okolicy podbrzusza albo pleców nie jest on regularny.. zastanawiam się czy to mimo wszystko może być początku porodu...
Dziękuje za waszą pomoc

reklama
Cześć :) jestem w 32 tc, zaniepokoiły mnie skurcze brzucha których doświadczyłam dzisiaj w nocy ok 1, męczyłam się bolały i plecy ale starałam się nie panikować bo przecież wiadomo że to nie musiałby być skurcze porodowe. Poszłam spa. jednak teraz mamy godzinę 10 a ja nadal raz na jakiś czas odczuwam ból w okolicy podbrzusza albo pleców nie jest on regularny.. zastanawiam się czy to mimo wszystko może być początku porodu...
Dziękuje za waszą pomoc
Dla własnego spokoju lepiej sprawdzić u lekarza albo IP. Każda inaczej odczuwa skurcze. Gdyby to były same w podbrzuszu to ok ale te z krzyża są zastanawiające. Lepiej to sprawdź. 32 tydzień to zdecydowanie za wcześnie i lepiej nie zwlekaj.

Dziękuje za waszą pomoc
Weź magnez i nospe, połóż się i sprawdź czy nie przejdzie. Jeśli nie, to jedz do szpitala

Jeśli sie nie nasilaja i nie robią coraz czestsze to chyba nie ma co panikowac. Jak sie martwisz to Jedz na ip. Mnie bardzo meczyly przepowiadające po 30tc i trwaly dlugoooo ale nie były ani regularne ani się nie nasilały.

reklama
Ja też miewałam bóle "w krzyżu" około tego tygodnia, połączone z bólem podbrzusza, budziły mnie w nocy. Nadal nie urodziłam, jestem w 36 tygodniu, więc u mnie to były przepowiadające.

reklama
Do góry