reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

32+1tc ułożenie dziecka a poród.

Może nie zostałam wywołana do odpowiedzi, ale
Powiedz mi proszę jak wygląda wtedy cesarka? Miałaś umówiony termin, jeżeli tak to pamiętasz w którym tygodniu? ☺️
Może nie zostałam wywołana do odpowiedzi, ale odpowiem jak było u mnie.
Ustalono mi cc na 39tc, w 37t2d odeszły mi wody, więc go nie doczekałam 🤷‍♀️

reklama
Szansa jest ale musi być dużo wód płodowych i miejsce do obrotu. Moja od 24 tyg siedziała i tak zostało aż do końca. Skończyło się cesarka której bałam się panicznie

Szansa jest ale musi być dużo wód płodowych i miejsce do obrotu. Moja od 24 tyg siedziała i tak zostało aż do końca. Skończyło się cesarka której bałam się panicznie
Właśnie też się panicznie boję cesarki, ale niestety jak będzie nieunikniona, to trudno... Z tego co wiemy to malutka jest też drobna, waży tylko 1700g więc może uda jej się odwrócić ☺️

Właśnie też się panicznie boję cesarki, ale niestety jak będzie nieunikniona, to trudno... Z tego co wiemy to malutka jest też drobna, waży tylko 1700g więc może uda jej się odwrócić ☺️
U mnie na USG pokazywalo 2700 a urodziła się ponad 3kg. Także te pomiary są też czasem przekłamane. Sama cesarka u mnie była spoko dość szybko ale pionizacja to był koszmar i później kolejne dni. Musiałam brać ciągle tabletki przeciwbólowe. Jak się okazało po zdjęciu szwu zrobił mi się bliznowiec i dlatego tak to mnie bolało. Inne dziewczyny śmigały aż miło a jedna to wstała nawet bez pomocy i mówiła że nic się jej nie dzieje. Także na pewno będzie dobrze w razie co 🙂

U mnie na USG pokazywalo 2700 a urodziła się ponad 3kg. Także te pomiary są też czasem przekłamane. Sama cesarka u mnie była spoko dość szybko ale pionizacja to był koszmar i później kolejne dni. Musiałam brać ciągle tabletki przeciwbólowe. Jak się okazało po zdjęciu szwu zrobił mi się bliznowiec i dlatego tak to mnie bolało. Inne dziewczyny śmigały aż miło a jedna to wstała nawet bez pomocy i mówiła że nic się jej nie dzieje. Także na pewno będzie dobrze w razie co 🙂
Takie wiadomości podnoszą mnie na duchu, bardzo dziękuję ☺️

reklama
Hej dziewczyny. Jestem po ostatnich badaniach prenatalnych, malutka cały czas leżała poprzecznie, teraz zmieniła pozycję i siedzi pośladkowo i po turecku. Jestem w 33tc, czy jest szansa że jeszcze się odwróci? Jak to wyglądało u was? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ☺️
Moja od 20tc była ułożona główkowo a na ostatnich prenatalnych (32tc) była pośladkowo (czułam tego dnia rano jak się przewraca - łożysko z przodu i jest leniwa więc rzadko ją czuć). Dr powiedział, że jestem wysoka i mam dużo wód więc jest duża szansa, że się jeszcze obróci.

Do góry