reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

3 miesięczne niemowlę nie umie zrobic kupki

taka normlana troche twardawa ale codziennnie kupki robił nie miał problemu,potem jak dostal nutriton na ulewanie kupki były żadkie zółtawe.Myśle ze prezenie moze byc z nerwów czy coś jak u mojego.

reklama
Witam, jestem mamą 13 tyg.chłopca. Mój synek od 5 tyg.życia karmiony jest wyłączne mlekiem modyfikowanym, ale już wcześniej był dokarmiany. Od początku karmiony bebilonem, najpierw comfort, a obecnie pepti. Kupki robi w miarę regularnie, najpierw co drugi dzień, a teraz co 2-3 dni. Jednak zdarzało mu się, że kupa przyszła po 4 dobach, wówczas też się denerwowałam co tak późno. Pediatra odradza stosowanie termometrów i czopków, gdyż to rozleniwia odbyt i pojawiają się kłopoty. Twoja córcia z pewnością nie ma zatwardzenia z opisu wynika, że jej kupki są normalne (konsystencja i kolor musztardy z grudkami). Kupki mojego synka to też niesamowicie śmierdząca sprawa, mają kwaśny zapach, wiec nie masz powodu do obaw. Na pocieszenie dodam, że mój maluch też często pręży się i stęka, zwłaszcza po jedzeniu. Jest to efekt wzdęć, dzieciaczki mają problem z puszczaniem bączków, a nadmiar gazów w jelitach powoduje u nich dyskomfort. W sytuacji kiedy jego brzuszek jest twardy, a mały niespokojny i płaczliwy stosuje esputikon, jedna kropelka na smoczek. Efekt widoczny (a raczej wyczuwalny) już po kilku minutach :happy2:. Poobserwuj swoją córcie, może i ona ma gazy w jelitkach. Pozwól też jej się samej wypróżniać. Dorośli ludzie też nie oddają stolca jak w zegarku.

Pozdrawiam

Do góry