reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

3 miesieczne niemowle - ile razy je karmicie w nocy?

Natqaa

Fanka BB :)
witajcie
Pytam z ciekawości- ile razy budza się wasze 3miesieczniaki w nocy na jedzenie? Moja idzie spac przed 20, potem budzi sie kolo 23 , potem kolo 1/2 i ostatni raz kolo 5/6. Przez jakis tydzien nie budzila mi się o tej 23 tylko 1/2, nie wiem co się nagle stało ze znowu budzi sie o 23.. karmie piersia. Zauwazylam tez ze przy jednym karmieniu (chyba o 2, chodz nie jestem pewna bo jestem zawsze zaspana) - troche sie wierci przy cycku i srednio je.. wiec tak mysle zeby zamiast cycka ja wtedy polelac i chwile pochodzić, dac smoka.. moze zamiast jesc chce się poprostu przytulić badz cos ja wybudziło.. moze potrzeba ssania. Ale nie chciałabym jej głodzić czy zaburzyx sobie laktacje.. co myślicie ? Czytalam tez opinie czy dziecko na kp czy mm od 6 mies8aca juz nje powinno jesc w nocy, ewentualnie popić wode i ze da się tego nauczyć dziecko i trwa to około tydzień.. jakies opinie?

reklama
Rozwiązanie
Pediatra stwierdzila ze 600g to mało, ale za jakies 2 tyg bedzie miala szczepienje i zważymy i zobaczhmh, ma szanse podwoić wage z wyjscia ze szpitala bo.miala 2950. Narazie mowila zeby dalej karmic piersia - moze to.taki okres tylko :)
No dzieci rosną skokowo więc może odbije, zwłaszcza że częściej je [emoji106]
Moja zaraz kończy 4 miesiące. Je średnio co 1,5h-2h. Zdąża się, że częściej. Zazdroszczę Ci [emoji6]
6 miesięczniak myślę, że jeszcze w nocy potrzebuje jesc, ale roczniak już niekoniecznie. I tak, da się tego nauczyć dziecko, u mnie trwało to 3 dni. Pierwsza noc była mega trudna, dużo złości i płaczu. Siedziałam i przytulałam jakieś 2h. Drugiej nocy dopominała się 15min, 3ciej nocy obudziła się, zapytała o mleko, powiedziałam, że mleko śpi więc wzięła smoczka i zasnęła. Od tamtej pory karmień w nocy nie było.
Wszystkiego można nauczyć, tylko jakim kosztem? Trochę jak wypłakiwanie się czy nauka samodzielnego usypiania...

reklama
Moja zaraz kończy 4 miesiące. Je średnio co 1,5h-2h. Zdąża się, że częściej. Zazdroszczę Ci [emoji6]
6 miesięczniak myślę, że jeszcze w nocy potrzebuje jesc, ale roczniak już niekoniecznie. I tak, da się tego nauczyć dziecko, u mnie trwało to 3 dni. Pierwsza noc była mega trudna, dużo złości i płaczu. Siedziałam i przytulałam jakieś 2h. Drugiej nocy dopominała się 15min, 3ciej nocy obudziła się, zapytała o mleko, powiedziałam, że mleko śpi więc wzięła smoczka i zasnęła. Od tamtej pory karmień w nocy nie było.
U mnie jak się tak budzila co vhwile to były gazy nie glod.. znalazlam krople ktore zadzialaly i nagle w ciagu jednej nocy .. z pobudek co 1.5/2h.. zaczela sie budzic o 1 a potem 5 w nocy.. był to cud ktory trwał tydzien.. teraz tez sie zastanawiam czy przypadkiem delicol ktory daje.. nie przyspiesza jej trawienia i robi się szybciej glodna ? Musze to sprawdzić i poczytać w Internecie..
No i są dzieci które ladnie spia bedac na piersi.. mojej siostry synek od 7 mies spal.bez pobudek 12 h... ale przedtem o 21 dostal duza butle z kasza manna- wyrósł na bardzo mądrego i zdolnego dzieciaka ;) także sen... nieprzerwany i dobry jest ważny!! Dla dorosłego i malego..

No sprobuje ,bo marze o przespanej nocy ,tak lubie spac
Pierwsze dni beda masakra.. ale potem z dnia na dzien powinno być lepiej az... noc przespana. Jak zapewnisz jej dobra kolacje to z glodu sie nie będzie budzic.. podobno pomaga tez przejście na butelkę- nie chodzi mi o mm, ale sciagnie mleka i karmienie butla- wtedy dziecko odzwyczaja sie od cycka i juz tak w nocy za nim nie teskni :)

Lekarze zwykle tyle wiedzą o diecie i karmieniu dzieci co nic...
Screenshot_20200926_223735.jpg

Screenshot_20200926_223805.jpg

Ostatnia edycja:
Pierwsze dni beda masakra.. ale potem z dnia na dzien powinno być lepiej az... noc przespana. Jak zapewnisz jej dobra kolacje to z glodu sie nie będzie budzic.. podobno pomaga tez przejście na butelkę- nie chodzi mi o mm, ale sciagnie mleka i karmienie butla- wtedy dziecko odzwyczaja sie od cycka i juz tak w nocy za nim nie teskni :)
Pierś to nie tylko jedzenie. Nie mogę czytać tych rad jak wytresować dziecko.

reklama
Do góry