Madame JS
Fanka BB :)
Dobre chęci też się liczą ;-) Spokojnie można sobie poradzić z inną wersją podręcznika, to zawsze lepsze niż siedzenie bezczynne podczas lekcji czy patrzenie we trójkę w jeden...Ja niektóre podręczniki miałam po starszym bracie. Nie koniecznie te co wymagał nauczyciel, ale było w nich mniej więcej to samo i radziłam sobie bez problemu.
Teraz jest relacja nauczyciel uczeń rodzić wygląda zupełnie inaczej niż w czasie kiedy byłam w liceum czy gimnazjum. Teraz uczeń na piedestale a nauczyciel to zło. Oczywiście, że są sytuacje kiedy nauczycieli się przypierdziela, że są tacy co mają wszystko gdzieś.
Czasem jest tak, że odpuszczam ten podręcznik całkowicie, to wtedy jest narzekanie na dużą ilość kserówek. Materiały w wersji wirtualnej? Oooooczywiście nagle każdy ma problem z komputerem, internetem czy drukarką.
Dodatkowo frustrujące jest w tym to, że ja też sama sobie kupuję od lat wszystkie podręczniki, za każdym razem nową wersję. Wszystko z własnej kieszeni, bo dla nas szkoła ich nie finansuje. Oczywiście gdybym jeszcze je sama wszystkim uczniom kupiła, byłoby najlepiej