pchelka10.05
Zadomowiona(y)
hej dziewczyny
jestem w 21 tygodniu ciąży
miesiac temu miałam zakładany pessar ze względu na skracanie szyjki ( miała wtedy 2,7cm)
po paru dniach dostałam infekcje i trafiłam do szpitala
w szpitalu pobrano wymaz z pochwy i wyszła
candida albinas +++
e-coli +++
do tego stan zapalny pęcherza
dostałam antybiotyk celowany w kroplówce , antybiotyk do domu , nystatyne dopochwowo
nic nie pomogło
wczoraj na wizycie u gina zlecił Gynozol żel ( zaaplikowalam w nocy )
dostałam skierowanie do szpitala ze względu na szyjkę macicy
dzis stawilam sie do szpitala w usg wyszło ze szyjki juz nie ma ! Jest pełne rozwarcie wewnętrzne i 2 cm zewnętrzne . Przeżyłam szok
Mój synek jest zdrowy , wazy 360g
Chceli mi dzis wyciągnąć pessar bo jest infekcja ale powiedzieli od razu ze zacznie sie poród bo dziecko trzyma tylko pessar !
kategorycznie odmówiłam ściągnięcia
mam dostać wieczorem jeszcze Gynalgin
pobrali wymazy i posiew z szyjki
a ja leze w izolatce( to zasługa pani doktor ktora mnie przyjmowała abym miała spokoj ) wsraje tylko na siku
w poniedziałek maja być wyniki posiewu ale pani dr powiedziała ze jak infekcja sie nie zmniejszy to wyciągają pessar a ja sie na to kategorycznie nie zgodzę!!
boże , mial ktos taki przypadek i wytrwal chociaż do 28 tygodnia ??????????
ogromne pokladam nadzieje w tym żelu Gynozol jednak dopiero mam go 1 dzien a on działa chyba do 4-5 dni
jestem w 21 tygodniu ciąży
miesiac temu miałam zakładany pessar ze względu na skracanie szyjki ( miała wtedy 2,7cm)
po paru dniach dostałam infekcje i trafiłam do szpitala
w szpitalu pobrano wymaz z pochwy i wyszła
candida albinas +++
e-coli +++
do tego stan zapalny pęcherza
dostałam antybiotyk celowany w kroplówce , antybiotyk do domu , nystatyne dopochwowo
nic nie pomogło
wczoraj na wizycie u gina zlecił Gynozol żel ( zaaplikowalam w nocy )
dostałam skierowanie do szpitala ze względu na szyjkę macicy
dzis stawilam sie do szpitala w usg wyszło ze szyjki juz nie ma ! Jest pełne rozwarcie wewnętrzne i 2 cm zewnętrzne . Przeżyłam szok
Mój synek jest zdrowy , wazy 360g
Chceli mi dzis wyciągnąć pessar bo jest infekcja ale powiedzieli od razu ze zacznie sie poród bo dziecko trzyma tylko pessar !
kategorycznie odmówiłam ściągnięcia
mam dostać wieczorem jeszcze Gynalgin
pobrali wymazy i posiew z szyjki
a ja leze w izolatce( to zasługa pani doktor ktora mnie przyjmowała abym miała spokoj ) wsraje tylko na siku
w poniedziałek maja być wyniki posiewu ale pani dr powiedziała ze jak infekcja sie nie zmniejszy to wyciągają pessar a ja sie na to kategorycznie nie zgodzę!!
boże , mial ktos taki przypadek i wytrwal chociaż do 28 tygodnia ??????????
ogromne pokladam nadzieje w tym żelu Gynozol jednak dopiero mam go 1 dzien a on działa chyba do 4-5 dni