reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

21 dniowy noworodek straszne cierpi

Justyna 35

Początkująca w BB
Witam serdecznie proszę o poradę choć widzę że nie tylko ja mam problemy z brzuszkiem maluszka🥺 moja córeczka dziś ma 21 dni od początku karmiona mlekiem BEBIKO 1 w szpitalu też dobrze jadła, wydalala się reguralnie i nie miała kolek, wzdec czy ulewn, niestety wszystko się zmieniło drametialnie byłam u pediatry przepisał mi espunisan,priobiotyk stosuje już 7 dni ale dziś nawet nie chcę jeść śpi mi po 15,20 minut płacze, gazy,luźne stolce gdy tylko próbuje ja nakarmić wykręca się we wszystkie stony, boję się ze się odwodni. W akcie desperacji kupiłam w aptece Bebilon PROSYNEO HA. Moje pytanie jest takie czy mogę nagle dac jej choć 1 butelkę by coś zjadła, czy może to mieć tragiczne skutki. Dziękuję za pomoc

reklama
Witam serdecznie proszę o poradę choć widzę że nie tylko ja mam problemy z brzuszkiem maluszka🥺 moja córeczka dziś ma 21 dni od początku karmiona mlekiem BEBIKO 1 w szpitalu też dobrze jadła, wydalala się reguralnie i nie miała kolek, wzdec czy ulewn, niestety wszystko się zmieniło drametialnie byłam u pediatry przepisał mi espunisan,priobiotyk stosuje już 7 dni ale dziś nawet nie chcę jeść śpi mi po 15,20 minut płacze, gazy,luźne stolce gdy tylko próbuje ja nakarmić wykręca się we wszystkie stony, boję się ze się odwodni. W akcie desperacji kupiłam w aptece Bebilon PROSYNEO HA. Moje pytanie jest takie czy mogę nagle dac jej choć 1 butelkę by coś zjadła, czy może to mieć tragiczne skutki. Dziękuję za pomoc
Moje dziecko tez miało problemy z brzuszkiem, po każdym karmieniu był płacz i prężenie. Pomagał Delico.l, najmniejsza dawka do każdego karmienia plus probiotyk. Mleko powinno się zmieniać stopniowo. Ja bym tak szybko nie zmieniała, dałabym jeszcze szansę, bo po każdym innym może być to samo. Bóle brzucha może powodować probiotyk (wtedy zmiana na inny) oraz witamina D (zmiana na taką bez dodatku oleju).

Priobiotyk mam Dicoflor baby podaję codziennie od tygodnia o 5³⁰ ale nadal nic nie pomaga dziś doszły mi jeszcze wymioty i brak jedzenia od 6 godzin zjadła 40mil mleka, totalnie nie chcę jeść 😰

Priobiotyk mam Dicoflor baby podaję codziennie od tygodnia o 5³⁰ ale nadal nic nie pomaga dziś doszły mi jeszcze wymioty i brak jedzenia od 6 godzin zjadła 40mil mleka, totalnie nie chcę jeść 😰
Z probiotykiem jest tak, że każdemu bobasowi pasuje co innego. Zauważyłaś pogorszenie po probiotyku i espumisani.e? Jeżeli tak, to ja bym odstawiła, żeby zobaczyć czy będzie lepiej. Co do wymiotów/ulewania ja się nie wypowiem. To pogorszenie jest drastyczne, nagłe? Możliwe, że mała mogła złapać wirusa?

Problem z brzuszkiem to częsta przypadłość a to przez to że jest niedojrzały jeszcze układ pokarmowy . Ja rownież miałam u swojego maleństwa problemy brzuszkowe okazało się że ma skazę białkową i to była przyczyna
Ale oprócz tego ja swoje maleństwo zawsze przed karmieniem kładłam na brzuszek zresztą mamy do tej pory ta rutynę i w jakiś sposób to jej pomagało .
Jeśli chodzi o zmianę mleka to na swoją rękę nie powinno się to robić , również podawałam delicol

A witaminę D 3 też mam w kroplach podaję o 20 ⁰⁰ po codziennej kąpieli
cześć, bardzo mi przykro, że macie takie problemy z brzuszkiem. Wiem, że chcesz pomóc maleństwu a nie ma jak. Niestety te pierwsze miesiące mogą nie być łatwe i trzeba przeczekać.

I nie wiem czy to będzie miało jakieś znaczenie w Waszej sytuacji, ale witaminę D powinno się podawać z rana:)

reklama
Tak, mozesz sprobować dać inne mleko, ale nienjest powiedziane czy to pomoże, bo do nowego mleka dziecko przyzwyczaja się ok. 2 tygodni.

reklama
Ja polecam dobrych specjalistów do których masz zaufanie: pediatra czy położna i z nimi wszystko konsultowac zanim coś wdrozysz. Tak naprawdę każdy lek może pogorszyć sprawę. Mój syn miał kolki takie hardcorowe po 3h płaczu ciągiem codziennie przez 3 miesiące do tego kupy strzelające, zielone z nitkami krwi. Czy coś pomogło? Nie wiem. Miałam wrażenie, że po delicolu bylo troszeczke lepiej, ale troszeczkę lepiej a to zaleciła mi CDL. Próbowałam probiotyków, zmieniać witaminę D, espumisan, fizjoterapeuta, neurologopeda, CDL, ale najbardziej niestety pomaga czas i cierpliwość. U mojego syna dobrze działała suszarka jako szum i ciepły nawiew na brzuszek (bo termofor z pestek wiśni absolutnie nie, bardziej się denerwował) i suszarka bębnowa jako koncerty wieczorne do usypiania.

Do góry