reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

2 pęcherzyki jeden pusty

Aniaa81

Zaciekawiona BB
Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie u gin.Okazalo sie ze sa 2 pęcherzyki jeden 13 mm pusty drugi 8mm rozwijajacy się.Lekarka powiedziała że jest to niepokojące i nie wypisala karty ciąży,zasugerowała wizytę za tydzień i dodala ze jesli dostanę krwotoku to natychmiast mam jechac do szpitala.Lekarka powiedziała tez ze ten drugi pęcherzyk jest o wiele za maluy i nie rokuje dobrze.Powiem tak...ze jestem zdruzgotana ta wizytą.Czy mialyscie taka sytuację?czy jest szansa ze ten drugi pusty pęcherzyk się wchlonie?dodam ze ostatniaa miesiączke mialam 26.01, wizyta u gin w 6 t 0dc

reklama
Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie u gin.Okazalo sie ze sa 2 pęcherzyki jeden 13 mm pusty drugi 8mm rozwijajacy się.Lekarka powiedziała że jest to niepokojące i nie wypisala karty ciąży,zasugerowała wizytę za tydzień i dodala ze jesli dostanę krwotoku to natychmiast mam jechac do szpitala.Lekarka powiedziała tez ze ten drugi pęcherzyk jest o wiele za maluy i nie rokuje dobrze.Powiem tak...ze jestem zdruzgotana ta wizytą.Czy mialyscie taka sytuację?czy jest szansa ze ten drugi pusty pęcherzyk się wchlonie?dodam ze ostatniaa miesiączke mialam 26.01, wizyta u gin w 6 t 0dc
Straciłam jedno z bliźniąt w 11 tygodniu...kiedy już się maleństwo ruszało, serduszko biło, miało 4,5 cm. Niestety ciąże mnogie bardzo często się tak kończą. I nie mamy na to wpływu. Moje maleństwo się wchłania, problemem mogą być kostki, powiedziano mi, że może zostać z maluszka tylko mały kamyczek.
Przy pustym pęcherzyku, jeśli nie nadgoni, za 2 tygodnie może go już nie być, im wcześniejsza ciąża tym szybciej organizm radzi sobie z takimi sytuacjami. w 6 tygodniu są bardzo nikłe szanse na krwotok i tym bym się nie martwiła, bo druga ciąża utrzymuje poziom progesteronu we krwi. Ja byłam w bardziej zaawansowanej ciąży a krwotok nie miał miejsca.

Ostatnia edycja:
Współczuję Wam, nie zaznałam tego, ale domyślam się co czujecie; u mnie w rodzinie też był taki przypadek i widziałam co ta osoba przeżywa.

U nas drugi zarodek obumarł w 7tc. Wszystko się ładnie wchłonęło. Reszta ciąży książkowo, dzidzia zdrowa ma już 2 m-ce. Staraj się nie denerwować na zapas, choć wiem że to się łatwo mówi:(

U nas drugi zarodek obumarł w 7tc. Wszystko się ładnie wchłonęło. Reszta ciąży książkowo, dzidzia zdrowa ma już 2 m-ce. Staraj się nie denerwować na zapas, choć wiem że to się łatwo mówi:(
Dziękuję za slowa otuchy, najgorsze to czekanie na kolejna wizyte...niepewnośc i strach

Wiem że pisałaś 4 lata temu, ale jestem w takiej samej sytuacji w której Ty byłaś w tedy, jeden pęcherzyk duży ale pusty a jeden mały z, dzidzia( serduszko bije, 7 tyg i 2 dni), możesz opisać jak się skończyła ta ciąża? Mój lekarz z 15 letnim doświadczeniem nigdy z czymś r takim się nie spotkał i nie daje nam szans😪

Wiem że pisałaś 4 lata temu, ale jestem w takiej samej sytuacji w której Ty byłaś w tedy, jeden pęcherzyk duży ale pusty a jeden mały z, dzidzia( serduszko bije, 7 tyg i 2 dni), możesz opisać jak się skończyła ta ciąża? Mój lekarz z 15 letnim doświadczeniem nigdy z czymś r takim się nie spotkał i nie daje nam szans😪
Autorka wątku niestety poroniła.

reklama
Mialam podobna sytuację, tez Niestety poronilam. Ale nie sama. To dłuższa historia, ostatecznie nie skonczylo sie to dobrze

Do góry