reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

2 mc dziewczynka problemy intymne

Cześć jestem świeżo upieczoną mamą, moja córcia ma 2mc zaczela robić ogrome kupki aż po pachy:o, i niestety mimo iż dokładnie ją obmywałam i to samą wodą , biedna ma czerwone wejscie do pochwy i wargi mniejsze, problem też ze bardzo zaciska nózki i ciężko jej tam cokolwiek zrobić:( JAKIEŚ porady? lekarz w poniedziałek dopiero...

reklama
Cześć jestem świeżo upieczoną mamą, moja córcia ma 2mc zaczela robić ogrome kupki aż po pachy:o, i niestety mimo iż dokładnie ją obmywałam i to samą wodą , biedna ma czerwone wejscie do pochwy i wargi mniejsze, problem też ze bardzo zaciska nózki i ciężko jej tam cokolwiek zrobić:( JAKIEŚ porady? lekarz w poniedziałek dopiero...

Jak robi takie pokaźne kupki, to sama woda i waciki czy inne chusteczki mogą nie wystarczyć. Może po wstępnym oczyszczeniu, włóż ją do wanienki i umyj z dodatkiem delikatnego żelu (np. Oillan nie ma ostrej chemii, Linomag. A po zmianie pieluszki polecam przetrzeć bardzo delikatnie, naparem z rumianku. Osuszyć i nasmarować delikatnie jakimś naturalnym olejkiem, tak żeby nie dostało się nic do środka.

Ja stosowałam u córki clotrimasolum ale była trochę starsza więc nie wiem czy u takiego malucha mozna. Może zadzwoń do przychodni i zapytaj. Przed wizytą warto zbadać mocz bo szkoda pójść "na pusto". Możesz zrobić zwykle badanie i posiew przy okazji.

Przemywaj dziecko wacikami jak dotąd, tylko woda z szarym mydłem. Możesz zastosować clotrimazol, ale lepiej wstrzymać się z różnymi maściami. Z zewnątrz możesz smarować tormentalum. Najlepiej kąpiele w krochmalu bo działają przeciwzapalnie, przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjnie.
Image.jpeg

Dokładnie wyczyść i spróbuj alantan plus maść bo może jest podrażnione moja córka tak miała niestety dziewczynkom dostaje się trochę kopy do środka i trzeba dokładnie czyścić

reklama
reklama
Do góry