reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

19 TC - rwanie i ból krocza

Dmalw

Fanka BB :)
Cześć dziewczynki.

Poproszę o Waszą pomoc.
Za chwilę zaczynam 19 tydzień ciąży i kolejny raz mam taką sytuację że zwłaszcza wieczorem czuję nagłe takie rwanie podbrzusza bardzo ale to bardzo nisko. Mam wrażenie że wtedy boli mnie krocze. Porwanie jest tak intensywne że nie mogę się wtedy wyprostować. Czasami miałam wrażenie że jest to wtedy kiedy mam za dużo moczu i nagle się wysiusiam...taki jakby ból związany z zapaleniem pęcherza ale to odpada bo mam cały czas badany mocz regularnie i teraz też jest okej. nie wiem czy takie rwanie to są jakieś skurcze znak zapytania w piątek mam wizytę u ginekologa ale nie wiem czy to jest normalne czy nie... Będę wdzięczna za wasze doświadczenia i opinie

reklama
Rozwiązanie
Dziś odebrałam wyniki posiewu i wszystko ok 🤷‍♀️ Dzwoniłam do dr, mówił, że skoro nie piecze, nie swędzi i wyniki ok, to być może ten dziwny kolor wydzieliny jest z mojej nisko ułożone kosmowki 🤷‍♀️ Byle do wizyty, czyli 03.01 🙏
Ja zaczęłam 16 tydzień ciąży i odkad pamiętam mam takie same odczucia wieczorem 🤷‍♀️
Też na początku myślałam,ze to jest związane z tym, że mam pełny pęcherz. Do tego zauważyłam, że wieczorem mam brzuszek jak piłkę, taki napięty, a rano to taki flaczek ☺️ Mam też takie kłucia, np.stoje, myje ząbki i nagle mam takie ukłucie jak szpilka, że aż się muszę skulić. Czasami mam takie dni, że kłuje mnie w pochwie, a nie raz tam z tylu (w du*ie) i zastanawiam się, czy to normalne. A od dwóch dni zauważyłam żółta wydzieline (zwłaszcza po nocy) tak jakbym popuszczała 🙉
🤷‍♀️ Wizytę mam zaplanowana na 03. 01, zglaszalam wcześniej dr, że mam takie dolegliwości, ale powiedział, że to normalne, bo wszystko rośnie, powiększa się itd 🤷‍♀️
Z badania moczu wyszły mi nieliczne bakterie, reszta (białko, glukoza, leukocyty itd) negatywne. Nie wiem, czy to to, ze zrobiłam "dolewke" moczu miało na to wpływ? 🤔 Bo to już był końcowy strumień, a przez to, że w nocy wstaje siku, to rano miałam mniejsze ilości 😊 Wyniki z posiewu mam do odbioru w piątek.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki.

Poproszę o Waszą pomoc.
Za chwilę zaczynam 19 tydzień ciąży i kolejny raz mam taką sytuację że zwłaszcza wieczorem czuję nagłe takie rwanie podbrzusza bardzo ale to bardzo nisko. Mam wrażenie że wtedy boli mnie krocze. Porwanie jest tak intensywne że nie mogę się wtedy wyprostować. Czasami miałam wrażenie że jest to wtedy kiedy mam za dużo moczu i nagle się wysiusiam...taki jakby ból związany z zapaleniem pęcherza ale to odpada bo mam cały czas badany mocz regularnie i teraz też jest okej. nie wiem czy takie rwanie to są jakieś skurcze znak zapytania w piątek mam wizytę u ginekologa ale nie wiem czy to jest normalne czy nie... Będę wdzięczna za wasze doświadczenia i opinie
Ja tak samo mam. Mocz był ok ale z crp wyszło zapalenie dróg moczowych

Dziś odebrałam wyniki posiewu i wszystko ok 🤷‍♀️ Dzwoniłam do dr, mówił, że skoro nie piecze, nie swędzi i wyniki ok, to być może ten dziwny kolor wydzieliny jest z mojej nisko ułożone kosmowki 🤷‍♀️ Byle do wizyty, czyli 03.01 🙏

Rozwiązanie
Do góry