reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

16 letnia córka uzależniona od narkotyków

jeszcze dodam ze nie wiem jak taam u panstwa za granica ale w niemczech uzalezninym dawaja co ktrys dzien takie leki zeby nie czuli ochoty na narkotyki , wiem bo u meza w pracy jest chlopak co co 2 dzien jedzi do lekarza po tak zwane witaminnki ;p

reklama
Nie wierzę w to co czytam. To na pewno jakaś prowokacja.
Dziecko mają ale ponieważ nie spełnia ich oczekiwań to trzeba się go pozbyć. Przypuszczam, że całe życie mieli córkę w d...i myśleli, że się sama wychowa a tu zonk. Nie jest taka jaka być powinna. To wyrzucić jak śmiecia. Szok :szok:

Czyli jeśli ta "matka" zachoruje to jej mąż może ją wyrzucić bo jest ciężarem? A po co się męczyć?

Pytań wiele: dlaczego zostawili dziecko same? Dlaczego nie zabrali dziecka ze sobą? Tam też są szkoły.

To musi być prowokacja bo nie wierzę, że tacy ludzie bez sumienia, serca, odpowiedzialności, puści i okrutni mogą istnieć.

koszmar czy wy zdurnieliscie zamiast jej pomoc to chcecie sie jej pozbyc, przeciez ten wiek jest bardzo trudny, mlodziez potrzebuje wsparcia, to ze wpadla w narkotyki to poniekad wasza wina nie sprawdziliscie sie jako rodzice ze taka sytuacja ja spotkala, jak ja odrzucicie zupelnie to jeszcze sobie cos zrobi i to ty matko bedziesz a to pdpowiedzialana, kompletnie nie rozumiem takej postawy zamiast ja ratowac chca ja wywalic na smietnik i jeszcze na odleglosc, co za was za ludzie

Sytuacja typowa dla dziewczynek w tym wieku buntuja się.Kwestia wychowania.Musiał tkwic jakiś problem moze nie rozmawialiscie z nia o Tym co trzeba moze miala jakis problem no i cóż zle towarzystwo i znalazła tzw sposob na swoj problem a że narkotyki.a i przepraszam ale trzeba byc wyrodna matka zeby uciec za pieniędzmi zostawic dziecko i wyrzec sie praw.Zastanow się kobieto bo pogorszysz sytuacje wracaj do niej!jak najszybciej!

Nie tyle kwestia wychowania co środowiska w jakim się obraca. Dziś coraz więcej młodzieży jest uzależnionej od papierosów, alkoholu, narkotyków, dopalaczy (Link do: Dopalacze. Narkotyki XXI Wieku. Willa Arkadia) czy nawet seksu. Jak tylko zauważa się u dziecka niepokojące objawy powinno się z nim szczerze porozmawiać, a jak to nie pomoże to wysłać je na terapię. Terapie od różnych uzależnień prowadzi przykładowo Prywatny Ośrodek Leczenia Uzależnienia od Narkotyków I Alkoholu Willa Arkadia w Poznaniu. Można się z nimi skontaktować tel kontaktowe 601 576 591, 601 188 501, 61 872 75 30 lub przez e-mail info@osrodekarkadia.pl

Dziecko się popsuło (oczywiście "samo", bo rodzic odpowiedzialny jest tylko za sukcesy,co?) to się go można pozbyć? Kanalie a nie rodzice.

Takie rzeczy nie biorą się z byle czego a błędów wychowawczych. Przechodzilam coś podobnego.. I nie wyobrażam sobie by któreś z rodziców tak po prostu chciało się mnie pozbyć.. Powinniście być przy córce i jaxwspierac.. Inna sprawa jest taka, że jesteście wspolwinni tego co się z nią teraz dzieje i macie kiepski kontakt, co zresztą widać bo uciekacie przed odpowiedzialnością.. Nawet się nie ma co dziwić, że ucieka z domu w którym się jej nie chce i niecrozumie..

reklama
Do góry