Bibi89
Fanka BB :)
A tak z czystej ciekawości w jakim kraju mieszkasz ze nie robią tam bety ?Wiem, tylko niestety nie mam możliwości jej zrobić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A tak z czystej ciekawości w jakim kraju mieszkasz ze nie robią tam bety ?Wiem, tylko niestety nie mam możliwości jej zrobić
Mam podobnie..w tym miesiącu się już nawet nie nastawiałam,wręcz przeciwnie..a odnośnie grudniowej owulacji i negatywnych siktestów..test lh wyszedł pozytywny w wigilię a z wiadomego powodu nie kupiłam na święta a miałam ostatni co w sumie nic nie wniosło..wg wykresu tempki i bólu w jajniku owu wypada mi na 30go grudnia a wg długości cyklu niby na 25go.Co miesiąc mam objawy PMS ale to co się dzieje w tym miesiącu to lekka przesada.@jeszcze nie przyszła a zawsze mam z samego rana i na 2dni wcześniej boli mnie brzuch a teraz nic nie boli,piersi nie mieszczą mi się do dawno za dużego stanika,mam mnóstwo niebieskich żył i pieką mnie brodawki,często chodzę siku i do południa na samą myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze i sporo innych objawów by się znalazło.W zeszły piątek zrobiłam betę z krwi (jeszcze z nastawieniem że termin @ na dziś) i wyszła ujemna a dziś siktest i też ujemny..ale powiedziano mi że duże dawki biotyny fałszują wyniki i że mam odczekać conajmniej 3 dni więc odstawiłam i czekam ale do głowy chyba dostanę..Może i on. W tym cyklu już nie biorę więc może coś faktycznie rozregulował. Ehhh fałszywa nadzieja. Każdego miesiąca to samo rozczarowanie.
W Szwecji. Oni wychodzą z założenia że wgl ciąża zaczyna się o 3 miesiąca i tylko przez cały okres ciąży ma się jedną wizytę u ginekologa, chyba że coś jest nie tak to druga kontrolna. Więc bez testu pozytywnego i braku okresu nie mam co ich prosić o badania. Już próbowałam raz.A tak z czystej ciekawości w jakim kraju mieszkasz ze nie robią tam bety ?
Wiem co stres i niepewność robi z człowiekiem. Mam nadzieję że u cb się poszczęści. Podziel się później i informacją czy ci się udałoMam podobnie..w tym miesiącu się już nawet nie nastawiałam,wręcz przeciwnie..a odnośnie grudniowej owulacji i negatywnych siktestów..test lh wyszedł pozytywny w wigilię a z wiadomego powodu nie kupiłam na święta a miałam ostatni co w sumie nic nie wniosło..wg wykresu tempki i bólu w jajniku owu wypada mi na 30go grudnia a wg długości cyklu niby na 25go.Co miesiąc mam objawy PMS ale to co się dzieje w tym miesiącu to lekka przesada.@jeszcze nie przyszła a zawsze mam z samego rana i na 2dni wcześniej boli mnie brzuch a teraz nic nie boli,piersi nie mieszczą mi się do dawno za dużego stanika,mam mnóstwo niebieskich żył i pieką mnie brodawki,często chodzę siku i do południa na samą myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze i sporo innych objawów by się znalazło.W zeszły piątek zrobiłam betę z krwi (jeszcze z nastawieniem że termin @ na dziś) i wyszła ujemna a dziś siktest i też ujemny..ale powiedziano mi że duże dawki biotyny fałszują wyniki i że mam odczekać conajmniej 3 dni więc odstawiłam i czekam ale do głowy chyba dostanę..
Ooo kocham Szwecję!W Szwecji. Oni wychodzą z założenia że wgl ciąża zaczyna się o 3 miesiąca i tylko przez cały okres ciąży ma się jedną wizytę u ginekologa, chyba że coś jest nie tak to druga kontrolna. Więc bez testu pozytywnego i braku okresu nie mam co ich prosić o badania. Już próbowałam raz.
Wiem co stres i niepewność robi z człowiekiem. Mam nadzieję że u cb się poszczęści. Podziel się później i informacją czy ci się udało
Dziękuję i wzajemnie Mam nadzieję że twój test także wskaże dwie magiczne kreski
Kochana Szwecja jest cywilizowanym krajem - szybki google reserach i tadaaam :Z tego co pytałam nawet znajomych to nie ma czegoś takiego jak lekarz prywatnie czy badania. To jest bardzo ciężki i trudny kraj jeśli chodzi o medycynę.
To od koleżanek również uzyskałam błędne informacje. Ale dlaczego przy pierwszej straconej ciąży mi odmówili zrobienia bety. Będę dzwonić jeszcze raz do przychodni jutro. Może jednak coś wskóram z tą betą .Kochana Szwecja jest cywilizowanym krajem - szybki google reserach i tadaaam :
Zobacz załącznik 1355965Zobacz załącznik 1355966