Madzia86G
Fanka BB :)
no tak , tylko ja się właśnie odnoszę do kwestii pytania autorki postu, czy lekarz prywatny może wypisać takie skierowania na nfz.no właśnie miałaś ryzyko dlatego dostałaś, bez wskazan nie dostaje się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no tak , tylko ja się właśnie odnoszę do kwestii pytania autorki postu, czy lekarz prywatny może wypisać takie skierowania na nfz.no właśnie miałaś ryzyko dlatego dostałaś, bez wskazan nie dostaje się
jestem przed 30 rokiem życia i idąc prywatnie do ginekologa dostałam skierowanie na badanie prenatalne mimo to ze wszystko było okej,czy w takim przypadku badanie będę miała refundowane?Ja chodziłam do prywatnego, a dostałam skierowanie na prenatalne.
Tyle co 35 lat mi wybiło więc nawet nie potrzebne są żadne powody skierowania tylko sam wiek w tym momencie już z automatu upoważnia do takich badań.
Lekarz jedynie musi wypisać skierowanie ze względu na wiek i nic więcej.
ja o dziwo dostałam a nawet 30 nie mamno właśnie miałaś ryzyko dlatego dostałaś, bez wskazan nie dostaje się
jeśli jest skierowanie to nie płacisz ( 1 i 2 wizyta, trzecia jest płatna bo trzecia jest nierefundowana - w każdym razie ja musiałam za trzecią zapłacić ) .jestem przed 30 rokiem życia i idąc prywatnie do ginekologa dostałam skierowanie na badanie prenatalne mimo to ze wszystko było okej,czy w takim przypadku badanie będę miała refundowane?
Możesz mieć ja też miałam skierowanie w pierwszej ciąży na nfz ;-)jestem przed 30 rokiem życia i idąc prywatnie do ginekologa dostałam skierowanie na badanie prenatalne mimo to ze wszystko było okej,czy w takim przypadku badanie będę miała refundowane?
Tak, też wystawia skierowania na badanie krwi i moczu.Czyli nie ma problemu z prenatalnymi na nfz od lekarza prywatnego, a co w przypadku badania krwi? Też wystawi skierowanie?
nie krew już prywatnie... niestety.Czyli nie ma problemu z prenatalnymi na nfz od lekarza prywatnego, a co w przypadku badania krwi? Też wystawi skierowanie?
nie krew już prywatnie... niestety.
ma Pani na myśli badanie krwi które jest przed usg prenatalnym?nie krew już prywatnie... niestety.