reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...

Ja jakby dziewczyny jestem tego świadoma ale przecież zatrudniając mnie pracodawca nie robi tego wedle oka... Więc na zdrowy rozum nawet jeśli ZUS zrobi kontrolę to nic nie wyjdzie... Nie wiem co mam zrobić i czy się w ogóle pchać w ta pracę bo nie chce wyjść na jakąś pazere wiecie o co mi chodzi...
No właśnie,nic nie wyjdzie. Czyli to,że w ogóle tam nie pracowałaś. Moim zdaniem marne szanse na pozytywny rozwój zdarzeń.

reklama
No właśnie,nic nie wyjdzie. Czyli to,że w ogóle tam nie pracowałaś. Moim zdaniem marne szanse na pozytywny rozwój zdarzeń.
Wybacz ale ja nie napisałam, że chce podpisać umowę i pędzić do lekarza po zwolnienie... Tylko podpisać umowę i iść do pracy a jeśli krwiak nadal będzie i będę musiała leżeć to dopiero pokusze się o L4. Więc sorki ale co ma nic nie wyjść, że nie pracowałam? Tak czy siak trochę czasu będę tam pracować...

Nie chciałabym narobić sobie w związku z tym problemów, że za kilka dni np 2 dni pracy wezmę zwolnienie bo jestem w ciąży 😣
No właśnie to napisałaś. Podejrzewam, że nawet gdybyś popracowała tam miesiąc to ZUS może to zakwestionować. Nie wspomnę tutaj o byciu fair wobec pracodawcy bo z tego co rozumiem to nie zamierzasz go informować, że jesteś w ciąży.

Dobra dziewczyny dzięki... Macie rację lepiej nie zaczynać i nie wprowadzać pracodawcy w kłopot, że nie będzie miał pracownika. Jakoś sobie poradzę

Do góry