Mi lekarz mi szpitalu włączył na moment głos bicia serca w 5tc .. a tam chyba jest ten doppler wykorzystywany. Nie spodziewałam się ze to zrobi.Ja jestem 12+4 i miałam też już z 10 usg. Miałam odklejającą się kosmówkę, mega krwawienia więc stąd tyle badań. A poza tym to 8 lat wyczekana ciąża więc głowa wariuje dodatkowo. Szukałam info na temat szkodliwości usg we wczesnej ciąży, i faktycznie włączanie dopplera jest niekorzystne bo mocno nagrzewa tkanki, przy samym usg tkanki niewiele się nagrzewają więc myślę że jest to ok. W Holandii z badań wyszlo że chłopcy rodzili się leworęczni, ale z tym jestem w stanie żyć mam madzieję że będzie wszystko ok
reklama
Chce_byc_mama_wielu
Fanka BB :)
Mi z córką głos włączyli w szpitalu w 6 tyg i teraz z synkiem w 5 tc, tylko nawet zarodka nie było widać, to i serca nie było słychać. Natomiast mój ginekolog nawet w 8 tyg nie wlaczal głosu ale moje dzieci mają się dobrzeMi lekarz mi szpitalu włączył na moment głos bicia serca w 5tc .. a tam chyba jest ten doppler wykorzystywany. Nie spodziewałam się ze to zrobi.
Mi z córką głos włączyli w szpitalu w 6 tyg i teraz z synkiem w 5 tc, tylko nawet zarodka nie było widać, to i serca nie było słychać. Natomiast mój ginekolog nawet w 8 tyg nie wlaczal głosu ale moje dzieci mają się dobrze
Bardzo się cieszę na Wasze pozytywne wypowiedzi ze wszyscy maja się dobrze . Czy lekarzom trzeba mówić przed badaniami aby nie robili czegoś co jest niezalecane?, a może czasem wiedza pacjentom przeszkadza i lepiej żyć w nieświadomości
B
BBP
Gość
Oczywiście że lepiej żyć w nieświadomości. Mnie lekarz w szpitalu nastraszył glejakami i autyzmem. Mój lekarz powiedział, że to są DOMNIEMANIA, że MOŻE być szkodliwe a nierobienie badań NA PEWNO jest szkodliwe.Bardzo się cieszę na Wasze pozytywne wypowiedzi ze wszyscy maja się dobrze . Czy lekarzom trzeba mówić przed badaniami aby nie robili czegoś co jest niezalecane?, a może czasem wiedza pacjentom przeszkadza i lepiej żyć w nieświadomości
Gosia903488
Fanka BB :)
Ja przez całą ciążę miałam ok 40 USG. Nieraz co 2-3 dni. Kilka pobytów w szpitalu.Bardzo się cieszę na Wasze pozytywne wypowiedzi ze wszyscy maja się dobrze . Czy lekarzom trzeba mówić przed badaniami aby nie robili czegoś co jest niezalecane?, a może czasem wiedza pacjentom przeszkadza i lepiej żyć w nieświadomości
Córka ma się dobrze.
Podziel się: