reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

11 usg w 1 trymestrze ciąża zagrozona

Ja jestem 12+4 i miałam też już z 10 usg. Miałam odklejającą się kosmówkę, mega krwawienia więc stąd tyle badań. A poza tym to 8 lat wyczekana ciąża więc głowa wariuje dodatkowo. Szukałam info na temat szkodliwości usg we wczesnej ciąży, i faktycznie włączanie dopplera jest niekorzystne bo mocno nagrzewa tkanki, przy samym usg tkanki niewiele się nagrzewają więc myślę że jest to ok. W Holandii z badań wyszlo że chłopcy rodzili się leworęczni, ale z tym jestem w stanie żyć:) mam madzieję że będzie wszystko ok
Mi lekarz mi szpitalu włączył na moment głos bicia serca w 5tc .. a tam chyba jest ten doppler wykorzystywany. Nie spodziewałam się ze to zrobi.

reklama
Mi lekarz mi szpitalu włączył na moment głos bicia serca w 5tc .. a tam chyba jest ten doppler wykorzystywany. Nie spodziewałam się ze to zrobi.
Mi z córką głos włączyli w szpitalu w 6 tyg i teraz z synkiem w 5 tc, tylko nawet zarodka nie było widać, to i serca nie było słychać. Natomiast mój ginekolog nawet w 8 tyg nie wlaczal głosu ;) ale moje dzieci mają się dobrze :)

Bardzo się cieszę na Wasze pozytywne wypowiedzi ze wszyscy maja się dobrze :). Czy lekarzom trzeba mówić przed badaniami aby nie robili czegoś co jest niezalecane?:), a może czasem wiedza pacjentom przeszkadza i lepiej żyć w nieświadomości ;)

Bardzo się cieszę na Wasze pozytywne wypowiedzi ze wszyscy maja się dobrze :). Czy lekarzom trzeba mówić przed badaniami aby nie robili czegoś co jest niezalecane?:), a może czasem wiedza pacjentom przeszkadza i lepiej żyć w nieświadomości ;)
Oczywiście że lepiej żyć w nieświadomości. Mnie lekarz w szpitalu nastraszył glejakami i autyzmem. Mój lekarz powiedział, że to są DOMNIEMANIA, że MOŻE być szkodliwe a nierobienie badań NA PEWNO jest szkodliwe.

Ja przez całą ciążę miałam ok 40 USG. Nieraz co 2-3 dni. Kilka pobytów w szpitalu.
Córka ma się dobrze.

Do góry