reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

11 miesięczne niemowle je 2 razy w nocy

moja Miśka też tak na początku robiła, jak podawałam to go odpychała, a sama obgryzała dziubek, ale w końcu zajarzyła do czego to służy :)

a co do budzeń na jedzenie w nocy, to u nas jakoś będze chyba już pół roku blisko jak nie je w nocy...ale jestem pewna, że bynajmniej nie jest to zasługa moich umiejetności wychwawczych :) chyba wszystko zalezy od dziecka...wczesniej dostawala mleko ok 19 przed spaniem, a zanim kladlam sie spac ok 23 dostawała kaszke z mm z butli na śpiocha, ale po jakimś miesiacu jadła tej kaszki coraz mniej i w koncu zaczełam jej dawać kaszke po prostu o 19 na kolacje (pszenna) i potem je już rano ok 7.

Natomiast w ciagu dnia je rano ok 7 mleko 180ml + 2 miarki kleiku ryzowego, ok 11 150ml mm, ok 14 obiadek - gotowany przeze mnie, albo sloiczek,, z miechem, ok 16-17 deserek (owoce albo sloiczek, ostatnio zaczelam jej dawac czasem danio), no i o tej 19 - 210ml + 4 miarki kaszki pszennej od nestle. W miedzyczasie jakiś chrupek, paluszki, albo kawalek kromki - ale to w niewielkich ilościach, nie jako posiłek, a raczej, żeby ja czyms zajac jak musze cos zrobić w kuchni a wiem, ze juz nie posiedzi, albo sama jem obiad np, a akurat nie moge jej dać tego co jem.

reklama
U mnie jest tak samo, syn ma prawie 10 miesiecy i w nocu budzi sie dwa razy na jedzenie. Jak karmilam piersia to bylo dla mnie normalne, jak przeszlam na mm niecale 2 miesiace temu, to mialam nadzieje ze wlasnie bedzie przesypial noce. Nie jest tak, na poczatku probowalam mu dawac wody w nocy, ale bylo tylko gozej, bo po 30 min budzil sie znowu, bo byl zwyczajnie glodny. Teraz juz sie przyzwyczailam ze wstaje do niego. Ale jedzac o 19 budzil sie pozniej o 22-23 pozniej 1 i 5. Teraz samo z siebie odeszlo nam to poerwsze i jest tylko 1 i 5.

Musimy to przetrwac, innego wyjscia nie ma. I nie sadze zeby jedzenie w ciagu dnia cos zmienialo, moj potrafi zjesc 2-3 razy i budzi sie 2 razy w nocy, a jak czasem je normalnie jak czlowiek :) to i tak sie budzi 2 razy. Nie ma reguly ;) mam nadzieje ze kiedys sie jeszcze wyspie :)

Do góry