reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

10-cio dniowy noworodek nie chce spać

Madziulka-słodka mamusia

Zaciekawiona BB
Witajcie
Martwię się bo mój 10 dniowy noworodek nie chce spać, potrafi po 4 - 6 h dziennie leżeć z otwartymi oczami rozgladać się, szukać cyca, a gdy dostaje to wypluwa.
Boję się, że przez to nie będzie rósł i się rozwijał. Co mogę zrobić, żeby zasnął? Czy mu to przejdzie? Po szpitalu ładnie spał, zawsze się najadł i spał, miał takie epizody krótkie rozglądania się, ale teraz to się wydłuża. Co robić? Iść do lekarza?

reklama
Witajcie
Martwię się bo mój 10 dniowy noworodek nie chce spać, potrafi po 4 - 6 h dziennie leżeć z otwartymi oczami rozgladać się, szukać cyca, a gdy dostaje to wypluwa.
Boję się, że przez to nie będzie rósł i się rozwijał. Co mogę zrobić, żeby zasnął? Czy mu to przejdzie? Po szpitalu ładnie spał, zawsze się najadł i spał, miał takie epizody krótkie rozglądania się, ale teraz to się wydłuża. Co robić? Iść do lekarza?
Nasz synek ma dwaza miesiące. Gdzies po 5 tygodniu bylo lepiej a wcześniej to niw spal przez dzień i dodatkowo okropnie plakal. Sprobuj go wziac na spacer moze zasnie albo naszemu czasem pomaga wsadzenie do fotelika i mocne bujanie

ciężko powiedzieć jak jest w Twoim przypadku, ale mój synek też " w ogóle" nie spał . tak jak piszesz od urodzenia potrafił leżeć i patrzeć -był przy tym raczej spokojny . spał ok 12 h na dobę (gdzie piszą o ok 20 h ) Wtedy bardzo się o to martwiłam, ale okazało się, że to taki typ i nic z nim złego się nie działo - ładnie przybierał na wadze itd .
dla odmiany obecnie moja córeczka od początku sypia bardzo dużo i b. mało je , że to mnie też niepokoiło - ale rośnie więc ok.
jeśli się niepokoisz idź do pediatry , ale myślę, że nie ma powodu aby się bardzo stresować jeżeli ładnie przyrasta na wadze

Moja córka przez pierwsze dwa tygodnie spała non stop z przerwami na jedzenie, a potem jej się odwidziało i też spała bardzo mało. A jeśli już to tylko przy piersi. Odłożona od razu otwierała oczy i nie było mowy o spaniu.

Witajcie

Każde dziecko jest inne - jedne lubią jak jest ciepło w pokoju, inne jak jest chłodniej. Może pokombinuj. Raz ubierz malucha lżej i mocno przewietrz pokój. Jak nie będzie lepiej to spróbuj w drugą stronę. Moja mała lubiła spać przytulona do mnie - ja robiłam za materacyk. główkę miała wtuloną w moją szyję i tak najlepiej jej się spało. Jak zauważysz, że potrzebuje Twojej bliskości do spania, to może warto rozważyć zakup/pożyczenie chusty.

Nasz synek ma dwaza miesiące. Gdzies po 5 tygodniu bylo lepiej a wcześniej to niw spal przez dzień i dodatkowo okropnie plakal. Sprobuj go wziac na spacer moze zasnie albo naszemu czasem pomaga wsadzenie do fotelika i mocne bujanie
Na mocne bujanie bym uważała. Proponuję poczytać nt syndromu dziecka potrząsanego.

Witajcie
ale tylko się spokojnie rozgląda?nie płacze?to ciesz się dziewczyno!dzieci najwięcej się uczą, w trybie spokojnego czuwania, wcale nie musi tyle spać, widocznie nie potrzebuje. Mój też nie sypiał dużo na początku.

W moim przypadku, to okazały się problemy z małą ilością pokarmu, przez to maluszek taki był niespokojny i jak łapał pierś to też ją wypuszcza:/ a nie masz problemów z laktacją?

reklama
Do góry