reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

kamamamusia

Fanka BB :)
Witam,
Jestem od dziś w tym miłym gronie.
Mam 25 lat , brałam 7 lat tabletki...nie biorę od września 05r. Poszłam do gin., żeby zrobić wszystkie badania, bo ciąza miałaby być raczej wpadką bardzooo kontrolowaną. Trafił mi się jakiś burak i zastraszył mnie. Okres mam od czasu odstawienia rzadziej i nieregularnie. Pytam się go czy mam czekac z robieniem dzidziusia aż się ureguluje...czy mogę od razu ...i że chce wiedzieć czy mogę miec zdrowe dziecko. A on ż moje szanse sa małe i nie ma na co czekać, bo "nieródka" nie może 7 lat stosować antykoncepcji hormonalnej a teraz to BYĆ MOŻE (co zabrzmiało bardzo wątpiąco) mi się uda...

reklama
Kamilala1 , po pierwsze witam cie cieplutko :)
jesli chodz io twoje pytanie...
bralas pigułki prze 7 lat. teraz twój organizm potrzebuje truche czasy zebu dojść do siebie. tego niestety lekarze nie zawsze mówią, ale pigułki nie sa obojętne dla zdrowia i powodują po odstawieniu (aczkolwiek nie zawsze) całkowite rozbujanie gospodarki hormonalnej organizmu. potrzebujesz teraz troche czasu zeby to wszytsko sie unormowalo. strac sie mozesz, zacznij tylko brac kwas foliowy. i starj sie nie brac nic na regulowanie miesiączki, czyba zezatrzyma ci sie na dłużej.
ja brałam pigułki ciutke ponad rok, rozwalilam sie totalnie, teraz próbuje sie ustawic juz 2 lata. i tylez sie staram o dzidziusia.
ty z tego wynika ze starasz sie niedługo, wiec nie ma co jeszcze podnoscic alarmu. spokojnie podejsc do sprawy, jestes młoda i zajdziesz w ciąze. ale kazdy proces potrzebuje czasu.
trzymam kciuki!!!

Jak to jest, że niektóre dziewczyny "wpadają" po jednym seksiku...a inne muszą się gimnastykować...
Mój kochany mąż ma fioła na punkcie dzieci i wydawało mu się , że kazdy stosunek = zapłodnienie...więc jest trochę zdziwiony...
Cieszę się że trafiłam na to forum to chociaż czegoś się dowiem pożytecznego, bo po ostatniej wizycie u ginekologa to mam pustke w głowie...
..dziękuję zwłaszcza za słowniczek badań hormonalnych i listę :laugh: dobrych ginekologów..

Kamilala1 wiem co czujesz, bo jestem w podobnej sytuacji. Też wiele lat łykałam anty i teraz reguluję swój organizam. Ale nie daj się temu lekarzowi zdołować!!! Moja gin za każdym razem powtarza, że wszystko będzie świetnie i "zaraz zajdziemy w ciążę" :) Teraz naprawdę wiele da się naprawić :) Sama zobaczysz, znajdź tylko dobrego gina i od razu poczujesz się lepiej :)
Powodzenia :)

Witaj Kamilko, nie zamartwiaj sie na razie, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje, być może nie będziesz musiała długo czekac na fasolkę, czego ci z całego serca życzę :)

P.S. Co to za słowniczek badań hormonalnych i lista dobrych ginekologów..?? I gdzie ona jest??

Kamilala1 musze Cie uspokoic bo ja tez mam 25 lat bralam tabletki jakies 5 lat.odstawilam coprawda wczesniej bo chyba z 1-1,5 roku temu ale jak widzisz po suwaczku czekam juz na wysnione malenstwo ;D Moj gin mowil , ze wystarczy odstawic na jakies kilka miesiecy najlepiej pol roku , pozniej nie powinno byc strasznego problemu. moja znajoma tez tak wlasnie zaszla w ciaze. Wiec POWODZENIA ;D ;D ;D

ilinko dziękuję za słowa otuchy.
Chodziło mi o złotą listę lekarzy, którą znajdziesz na pierwszej stronie forum babyboom, natomiast słowniczek interpretacji badań hormonów wkleiła Elżbietka, ale nie mogą znaleźć teraz, w którym miejscu to widziałam..w każdym razie to info z jakiejś książki medycznej..
Pozdrawiam

Ps. mamy podobny staż małżeński!

AneczkaA czyli powinnam poczekać pół roku , żeby hormony się unormowały- i nie robić paniki...miło słyszec takie wieści od ciebie, bo w moim środowisku wiele osób twierdzi , że tabletki utrudniają zajście w ciążę...zwłaszcza jak się tyle lat nimi człowiek szpikuje.
Ja nie będę już ich brała w przyszłości. Jest kilka powodów. A miedzy innymi... seks nieporównywalnie lepszy ...niż podczas brania hormonów.
Właśnie planuję wizyte do nowego ginekologa. Mam nadzieje , ze dowiem się czegoś ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry