reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Hej, ja jestem tu nowa. 😊 Trafiłam tu z polecenia mamy, która 14 lat temu poznała tu swoje koleżanki, z którymi kontakt ma do dzisiaj. (żeby nie było między mną a bratem jest 17 lat różnicy 🫢)
Dzisiaj mija równo 8 tydzień ciąży. ❤️ Serduszko widzieliśmy i czekamy na kolejną wizytę. To nasze wyczekane dzieciątko, bo niestety zmagaliśmy się z niepłodnością przez kilka lat. Od ponad tygodnia zmagam się z mdłościami i strasznym samopoczuciem. Nie chcę narzekać, bo długo czekałam na to, aby być mamą, ale nie mam już czasem siły być silna i płaczę po kątach. 😔 Myślałam, że będę się czuła wspaniale i cieszyła się, tymczasem walczę o przetrwanie i zazdroszczę wszystkim koleżankom, które mówiły mi, że czuły się fantastycznie. Do tego dochodzi jeszcze stres związany z rodzinnymi sprawami i przerasta mnie to. Mam duże wsparcie rodziny i męża, ale przez to samopoczucie jestem czasem strasznie wredna i potem mi przykro. 😔 No dobra koniec smęcenia. 🤣Już od jakiegoś czasu czytam co tu się dzieje i trzymam za wszystkie kciuki. 🍀❤️
Witaj :)
Dobrze trafiłaś, tutaj możesz narzekać ile chcesz, każda z nas Cię zrozumie i absolutnie nie potępi ❤️ tak naprawdę mimo tego że człowiek chce, stara się, czasem leczy specjalnie czy przechodzi inne zabiegi, ale totalnie nie jest się w stanie przewidzieć jak się będzie kobieta czuła czy jak ciąże przechodziła ;) nie przejmuj się, duże prawdopodobieństwo że drugi trymestr doda sił, odbierze nieprzyjemne dolegliwości i lepiej się poczujesz ;)
Powiedz jeszcze na kiedy masz termin to dopiszemy Cię na początek listy :)

reklama
U mnie spora zmiana terminu z 7 na 14 listopada :) według usg 6+5, serduszko bije 149 ❤️ dostałam leki na to tsh także już jestem spokojniejsza ❤️
Witaj w terminie 14.11, to są nas już dwie 😁 ciekawe czy poród wypadnie tak samo, choć szczerze wątpię, mało kto rodzi w terminie. I nie wykluczam że u mnie może być cesarka... Choć mam szczerą nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie :)

Witaj w terminie 14.11, to są nas już dwie 😁 ciekawe czy poród wypadnie tak samo, choć szczerze wątpię, mało kto rodzi w terminie. I nie wykluczam że u mnie może być cesarka... Choć mam szczerą nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie :)
Super, że jesteśmy we dwie, zawsze raźniej 😊Teściowa mi wykrakała tą datę bo wtedy ma brat męża urodziny 😁 u mnie wskazania naturalnie rodzic przez endometrioze i tak bym chciała, ale wiadomo, życie pokaże :)

reklama
Moim zdaniem wózki 3 w 1 są nieporęczne. Dziecko w gondoli jeździ z pół roku, a później zostajesz z taką wielką spacerówą, którą trudno do auta włożyć.
Zależy jeszcze jaki wozek, jak taki masywniejszy to tak, ale są też takie zgrabniejsze te spacerówki przy wózkach 2 i 3w1 🙂
Na taką Junamę bym się np nie zdecydowała, ale my mieliśmy z młodą Anex etype i był spoko, spacerówka była naprawdę okej 🙂

Do góry