reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Hej, ja jestem tu nowa. 😊 Trafiłam tu z polecenia mamy, która 14 lat temu poznała tu swoje koleżanki, z którymi kontakt ma do dzisiaj. (żeby nie było między mną a bratem jest 17 lat różnicy 🫢)
Dzisiaj mija równo 8 tydzień ciąży. ❤️ Serduszko widzieliśmy i czekamy na kolejną wizytę. To nasze wyczekane dzieciątko, bo niestety zmagaliśmy się z niepłodnością przez kilka lat. Od ponad tygodnia zmagam się z mdłościami i strasznym samopoczuciem. Nie chcę narzekać, bo długo czekałam na to, aby być mamą, ale nie mam już czasem siły być silna i płaczę po kątach. 😔 Myślałam, że będę się czuła wspaniale i cieszyła się, tymczasem walczę o przetrwanie i zazdroszczę wszystkim koleżankom, które mówiły mi, że czuły się fantastycznie. Do tego dochodzi jeszcze stres związany z rodzinnymi sprawami i przerasta mnie to. Mam duże wsparcie rodziny i męża, ale przez to samopoczucie jestem czasem strasznie wredna i potem mi przykro. 😔 No dobra koniec smęcenia. 🤣Już od jakiegoś czasu czytam co tu się dzieje i trzymam za wszystkie kciuki. 🍀❤️
Witaj :)
Dobrze trafiłaś, tutaj możesz narzekać ile chcesz, każda z nas Cię zrozumie i absolutnie nie potępi ❤️ tak naprawdę mimo tego że człowiek chce, stara się, czasem leczy specjalnie czy przechodzi inne zabiegi, ale totalnie nie jest się w stanie przewidzieć jak się będzie kobieta czuła czy jak ciąże przechodziła ;) nie przejmuj się, duże prawdopodobieństwo że drugi trymestr doda sił, odbierze nieprzyjemne dolegliwości i lepiej się poczujesz ;)
Powiedz jeszcze na kiedy masz termin to dopiszemy Cię na początek listy :)

reklama
U mnie spora zmiana terminu z 7 na 14 listopada :) według usg 6+5, serduszko bije 149 ❤️ dostałam leki na to tsh także już jestem spokojniejsza ❤️
Witaj w terminie 14.11, to są nas już dwie 😁 ciekawe czy poród wypadnie tak samo, choć szczerze wątpię, mało kto rodzi w terminie. I nie wykluczam że u mnie może być cesarka... Choć mam szczerą nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie :)

Witaj w terminie 14.11, to są nas już dwie 😁 ciekawe czy poród wypadnie tak samo, choć szczerze wątpię, mało kto rodzi w terminie. I nie wykluczam że u mnie może być cesarka... Choć mam szczerą nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie :)
Super, że jesteśmy we dwie, zawsze raźniej 😊Teściowa mi wykrakała tą datę bo wtedy ma brat męża urodziny 😁 u mnie wskazania naturalnie rodzic przez endometrioze i tak bym chciała, ale wiadomo, życie pokaże :)

reklama
Moim zdaniem wózki 3 w 1 są nieporęczne. Dziecko w gondoli jeździ z pół roku, a później zostajesz z taką wielką spacerówą, którą trudno do auta włożyć.
Zależy jeszcze jaki wozek, jak taki masywniejszy to tak, ale są też takie zgrabniejsze te spacerówki przy wózkach 2 i 3w1 🙂
Na taką Junamę bym się np nie zdecydowała, ale my mieliśmy z młodą Anex etype i był spoko, spacerówka była naprawdę okej 🙂

Do góry