reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ektopowe babeczki gotowe na ploteczki

Dzisiaj jest 14dpo, o ile była faktycznie w dzień kiedy pokazuje kalendarzyk, nawet nie sprawdzałam. Mogłam skoczyć na betę ale po tylu wczesnych poronieniach a nawet biochemach, to chyba nie chce. Dzisiejszy test ma nawet bladą kreskę testową. Jak nie zacznę plamić a testy będą dalej pozytywne to wtedy będę myśleć i się cieszyć. Na razie w każdej chwili spodziewam się okresu. To jest straszne, że po takich przejściach człowiek widząc dwie kreski bardziej się denerwuje i martwi niż cieszy.

My też to przeszłyśmy, u mnie rok po cp był Biochem ale i tak zbadałam betę. A potem w styczniu znów badałam i prawie wyłam czekając na wyniki 🫣 no niestety, łatwo to już było 😭

reklama
My też to przeszłyśmy, u mnie rok po cp był Biochem ale i tak zbadałam betę. A potem w styczniu znów badałam i prawie wyłam czekając na wyniki 🫣 no niestety, łatwo to już było 😭
U mnie nigdy nie było łatwo. Puste jajo płodowe, dwa razy CP a potem same biochemy. Pewnie sprawdzę betę ale to może za kilka dni.

Nie sugeruj się wybarwieniem kreski bo to ma żadne znaczenie. Pokażę Ci na moim przykładzie.
Ciąża to energiczny 1.5 roczniak ;)

Zobacz załącznik 1699941
Faktycznie, jest różnica :) tylko 23 był czulszy test a 24 mniej czuły ale tak czy siak coś tam beta powinna podskoczyć do jednak powinno być ciemniej. Nie nastawiam się ani w jedną stronę ani w drugą ale fajnie że wrzuciłaś zdjęcie :) jakieś małe światełko w tunelu. Zamiast iść jak normalny człowiek na betę to pewnie jeszcze jakieś testy porobię :)

Faktycznie, jest różnica :) tylko 23 był czulszy test a 24 mniej czuły ale tak czy siak coś tam beta powinna podskoczyć do jednak powinno być ciemniej. Nie nastawiam się ani w jedną stronę ani w drugą ale fajnie że wrzuciłaś zdjęcie :) jakieś małe światełko w tunelu. Zamiast iść jak normalny człowiek na betę to pewnie jeszcze jakieś testy porobię :)
Nie wolisz wiedzieć na pewno?

Chyba nie, bo na dwóch betach to i tak się nie skończy pewnie, poczekam kilka dni. Jeśli to biochem to myślę że do środy zacznie się plamienie. I w środę zobaczę, najwyżej wtedy zrobię betę i w piątek o ile będą czynne laby bo wiadomo, okres majówkowy :)
Ja też tak myślałam ale ostatecznie poszłam na betę. W takim razie trzymam kciuki 🤞🤞🤞

reklama
Nie martwiłaś się? Że 23.04 miałaś betę 213 a na następny dzień test był blady? Umarłabym ze stresu 🥲 jak dalej się potoczyło? Badałaś jeszcze przyrosty?

Szczerze mówiąc nie pamiętam czy się martwiłam wybarwieniem kreski? Chyba nie bo nie poleciałam tego dnia na betę. Chyba miałam poczucie, że to nic nie zmieni bo nie zależy ode mnie.
Progesteron miałam 20ng więc lepszy niż przy CP, nie plamiłam. Brzuch mnie chyba też inaczej bolał.

Kolejny przyrost zbadałam typowo po 48h też dlatego, że dzień później miałam już zaplanowane USG. Beta była prawie 1000.
Na tym USG był 3mm prawidłowy w macicy.

Do góry