reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

To chyba bym zrobiła, bo to mi się wydają podstawa przed transferem. Mi jeszcze immunolog dała skierowanie w kontekście braku implantacji na badanie Proteinogramu i Ana1. Kojarzę że byłaś u immuno więc może już masz to zbadane
Brałas już do tego transferu accofil?
Z badań immuno mam te badania z Katowic, allo mlr oraz cytokiny.
Tak do tego transferu miałam accofil.

reklama
To chyba bym zrobiła, bo moim zdaniem podstawa przed transferem. Mi jeszcze immunolog dała skierowanie w kontekście braku implantacji na badanie Proteinogramu i Ana1. Kojarzę że byłaś u immuno więc może już masz to zbadane
Brałas już do tego transferu accofil?
A powiedz mi jeszcze ile wkońcu cię wyszła ta histeroskopia w klinice?

Na 99% transfer odroczony, więc będziemy w przyszłym miesiącu obie trzymać za siebie kciuki. Oczywiście, jeżeli uda nam się coś pozyskać. W pierwszej procedurze tylko 1 zarodek mieliśmy, dlatego teraz bardzo się stresuję.
Mam nadzieję że obie razem podejdziemy do transferu i się uda !
Sama też się denerwuje czy uda nam się jakoś zarodek pozyskać :( bo to różnie jest :(

Ja brałam ją ze znieczuleniem ogólnym, wycinkami i wyszło 4900 zł. Gdybym brała bez znieczulenia to byłoby 750 zł mniej. Z tego co wiem takiej histero są różne ceny, zależy od miejsca.
Serio to są takie ceny? 😱 Myślałam, że to bardziej 1500… 😓 A miało znaczenie, że badaliście oba markery? Czy ta sama cena byłaby przy badaniu tylko jednego?

U mnie to jeszcze dość daleko (jakiś miesiąc pewnie, jeśli teraz się nie powiodło) do rozpoczęcia czegokolwiek w temacie IVF, ale tak próbuje się zorientować z jakimi dodatkowymi kosztami trzeba by się liczyć ewentualnie.
Na NFZ nie robią z tymi markerami? Też miałam jedną w 2023, ale ze względu na polipa.

Serio to są takie ceny? 😱 Myślałam, że to bardziej 1500… 😓 A miało znaczenie, że badaliście oba markery? Czy ta sama cena byłaby przy badaniu tylko jednego?

U mnie to jeszcze dość daleko (jakiś miesiąc pewnie, jeśli teraz się nie powiodło) do rozpoczęcia czegokolwiek w temacie IVF, ale tak próbuje się zorientować z jakimi dodatkowymi kosztami trzeba by się liczyć ewentualnie.
Na NFZ nie robią z tymi markerami? Też miałam jedną w 2023, ale ze względu na polipa.
ja płaciłam miesiąc temu za moją trzecią histero z biopsją i wycięciem polipa i sekrecja endometrium 7900 zł 🫣 ale to świadomie bo chciałam do konkretnego specjalisty. Więc rozrzut jest spory, ale ceny zaczynają się raczej od 3 tys. Na NFZ zależy od szpitala - ja miałam dwie histero za darmo i obydwie z biopsja cd138.

Ostatnia edycja:
A jakie u Was plany teraz?
Dziękuję że pytasz 😍 Mam nadzieję uda się transfer w następnym cyklu. Oczywiście nie może być za łatwo bo nie dość że transfer pewnie wypadnie w okolicach majówki to jeszcze moja lekarka odeszła z kliniki 🙄 za tydzień powinnam dostać 🩸 i mam nadzieję uda się coś zaplanować.

Tak wpływ na cenę miały tez markery każdy był po 250 zł.
Ale mówię, wiem że np w Nowym Sączu trochę mniej sobie liczą w Barskiej za mini histeroskopie i w sumie początkowo tam miałam zamiar robić ale wyszło inaczej że robił mi lekarz który mnie prowadzi w ivf. Najlepiej się rozeznać na rynku I wybrać lekarza który się na tym zna i ma styczność.

NA NFZ nigdy nie miałam i nie szukałam, więc nie odpowiem.

Ostatnia edycja:
reklama

Hmm ja płaciłam chyba 2000 zł z drożnością jajowodów od razu. W zeszłym roku.

Do góry