Ja polecam Alles Mama - mam trzeci, karmię drugie dziecko, kupowałam 85G. Z miękkich (u mnie do spania) polecam Mitex Lilly (brałam xl).
Alles Mama Dots
Biustonosz miękki do karmienia, polecany dla średnich i dużych biustów.
Dla idealnego podtrzymania piersi w produkcie zastosowano specjalistyczny,stabilny surowiec o miłym dla skóry wykończeniu.
Użyte w biustonoszu materiały posiadają właściwości ułatwiające utrzymanie skóry suchej. Miski wyprofilowane fiszbiną, modelują delikatnie biust nadając mu krągły kształt.
Każdy model z serii MAMA BY ALLES posiada zapięcie typu Quick-Click,który sprawia,że odepniesz i zapniesz miseczkę jedną ręką.
SKŁAD: POLIAMID 85% ELASTAN 10% BAWEŁNA 5%
Alles Mama Elize
Biustonosz usztywniany do karmienia. Polecany w szerokiej gamie rozmiarowej. Cięcia na miseczce stablizują i modelują biust, zapewniając komfortowe użytkowanie. Biustonosz wykonany jest z delikatnej dzianiny w odcieniu moreli. Miseczka wykończona jest piękną koronką.Każdy model z serii MAMA BY ALLES posiada zapięcie typu Quick-Click,który sprawia,że odepniesz i zapniesz miseczke jedną ręką.
SKŁAD: POLIAMID 40% POLIESTER 20% ELASTAN 15% BAWEŁNA 25%
Mitex Lilly - wg
strony producenta:
Multifunkcyjny stanik typu „overnight cross top” jest idealny zarówno na okres ciąży jak i okres karmienia.
- miękki
- bawełniany
- bez fiszbin
- zapinany na haftkę z trzystopniową regulacją
Idealnie dopasowuje się do kształtu zmieniających się piersi.
Noszony
w czasie ciąży daje poczucie komfortu natomiast
podczas laktacji umożliwia wygodne karmienie maluszka dzięki łatwo odchylającym się miseczkom.
Zaprojektowana w celu zapewnienia łagodnego wsparcia Twojego
biustu w nocy:
- Wykonany z miękkiej oddychającej, elastycznej tkaniny bawełnianej zapewniającej komfort podczas spania
- Dzięki specjalnej konstrukcji zapewniają bardzo łatwy dostęp do piersi podczas nocnego karmienia
Można nosić przed, w trakcie i po ciąży.
Skład: 95% bawełna, 5% elastan
Fakt, marka Alles nie jest tania, ale dwa biustonosze nosiłam na zmianę ponad 1,5 roku i teraz 8 miesięcy - pewnie byłoby do końca kp, ale w jednym drut się złamał, w drugim wyszedł.