Wiem, że cmokanie może być objawem tego, że dziecko nieefektywnie ssie, natomiast wydaje mi się , że pod tym względem jest wszystko ok, najada się, przybiera. Mała ma miesiąc, cmoka nie tylko przy piersi ale również przy butelce (czasem odciagam) to są takie cmoknięcia zaraz po połknięciu pokarmu, jakby na chwilę odrywała się od piersi/butelki. Co mam zrobić żeby to poprawić? Najgorsze, że przez to córeczka połyka bardzo dużo powietrza i w nocy co chwilę budzi ją brzuszek
czy taki jej urok i tak już będzie? Czy mogę coś jej podać, żeby nie miała takich problemów z gazami?
reklama
Rozwiązanie
Próbowałaś różnych pozycji podczas karmienia? Jak często przystawiasz?
Madzik1000
Fanka BB :)
Sprawdzałaś wędzidełko u laryngologa?
Nie, natomiast położna jeszcze w szpitalu mówiła że wędzidełko jest ok..Sprawdzałaś wędzidełko u laryngologa?
Madzik1000
A p
A pediatra co mówi? Jakich butelek używasz?Nie, natomiast położna jeszcze w szpitalu mówiła że wędzidełko jest ok..
U pediatry byłam w 1tyg życia to nie było tego problemu a teraz mamy wizytę za 2tyg na szczepienie. Lansinoh- laktacyjna w szpitalu mówiła, że sa bardzo dobre. Zresztą butelki używam raz na dwa,trzy dni..A p
A pediatra co mówi? Jakich butelek używasz?
Madzik1000
Próbowałaś różnych pozycji podczas karmienia? Jak często przystawiasz?
Podziel się: