reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

reklama
Dopowiem jeszcze ze stężenie proga jest najwyższe właśnie 7-8 dni po owulacji. Ja miałam teraz owulacje mocno przesunięta na 23dc wiec zasadność badania proga dla potwierdzenia wystąpienia owulacji była dopiero 30dc w tym cyklu [emoji39] dlatego ważny jest dzień po owulacji, a nie tyle dzień cyklu [emoji2368][emoji39]

Dopowiem jeszcze ze stężenie proga jest najwyższe właśnie 7-8 dni po owulacji. Ja miałam teraz owulacje mocno przesunięta na 23dc wiec zasadność badania proga dla potwierdzenia wystąpienia owulacji była dopiero 30dc w tym cyklu [emoji39] dlatego ważny jest dzień po owulacji, a nie tyle dzień cyklu [emoji2368][emoji39]

5 dpo - a to właśnie nie wiedziałam. Sugerowałam się dc albo 21-23 dc albo 7 dni przed spodziewaną miesiączka. Sprawdzałam hormony, żeby zobaczyć czy ogólnie jest ok i czy mój trądzik to sprawka hormonów.
Jak w tym cyklu nie będzie 2 kresek to sprawdzę proga w przyszłym według dpo. Dzięki 😉

5 dpo - a to właśnie nie wiedziałam. Sugerowałam się dc albo 21-23 dc albo 7 dni przed spodziewaną miesiączka. Sprawdzałam hormony, żeby zobaczyć czy ogólnie jest ok i czy mój trądzik to sprawka hormonów.
Jak w tym cyklu nie będzie 2 kresek to sprawdzę proga w przyszłym według dpo. Dzięki [emoji6]

Nie ma za co [emoji4] ja mam zwykle cykle 29 dniowe, owu miałam cykl wcześniej potwierdzona 17dc, a tu w tym taki psikus. Owu 23dc (poprzednio w tym dc już badałam proga), dziś już 34dc [emoji23] ale wiedziałam od 21dc ze się rozciągnie [emoji6] także możliwe ze u Ciebie jeszcze by podskoczył za 2 dni powyżej 10 [emoji6]

Nie ma za co [emoji4] ja mam zwykle cykle 29 dniowe, owu miałam cykl wcześniej potwierdzona 17dc, a tu w tym taki psikus. Owu 23dc (poprzednio w tym dc już badałam proga), dziś już 34dc [emoji23] ale wiedziałam od 21dc ze się rozciągnie [emoji6] także możliwe ze u Ciebie jeszcze by podskoczył za 2 dni powyżej 10 [emoji6]

Bardzo możliwe, może będę miała okazję sprawdzić za miesiąc (oby nie 😉)
U mnie cykle od 27 do 32 ostatnimi czasy więc ta owu to loteria. Mój narzeczony to w takim szoku jest, że to wcale nie takie proste w ciąże zajść no ale jak ma się zerową wiedzę o cyklu menstruacyjnym kobiety ... musiałam mu tłumaczyć że w ciagu miesiąca szanse na zajście w ciąże są tylko przez jakieś 24h 😂

W październiku były 2 kreski, a dziś.... 🥰🥰🥰
Powoli rośniemy

Załączniki

• 16038135112796838075879016389668.jpg
    16038135112796838075879016389668.jpg
    998,9 KB · Wyświetleń: 120
Bardzo możliwe, może będę miała okazję sprawdzić za miesiąc (oby nie [emoji6])
U mnie cykle od 27 do 32 ostatnimi czasy więc ta owu to loteria. Mój narzeczony to w takim szoku jest, że to wcale nie takie proste w ciąże zajść no ale jak ma się zerową wiedzę o cyklu menstruacyjnym kobiety ... musiałam mu tłumaczyć że w ciagu miesiąca szanse na zajście w ciąże są tylko przez jakieś 24h [emoji23]

U mnie testy owulacyjne sprawdzają się w prognozowaniu owulacji [emoji4]

reklama
Do góry