reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

reklama
Dopowiem jeszcze ze stężenie proga jest najwyższe właśnie 7-8 dni po owulacji. Ja miałam teraz owulacje mocno przesunięta na 23dc wiec zasadność badania proga dla potwierdzenia wystąpienia owulacji była dopiero 30dc w tym cyklu [emoji39] dlatego ważny jest dzień po owulacji, a nie tyle dzień cyklu [emoji2368][emoji39]

Dopowiem jeszcze ze stężenie proga jest najwyższe właśnie 7-8 dni po owulacji. Ja miałam teraz owulacje mocno przesunięta na 23dc wiec zasadność badania proga dla potwierdzenia wystąpienia owulacji była dopiero 30dc w tym cyklu [emoji39] dlatego ważny jest dzień po owulacji, a nie tyle dzień cyklu [emoji2368][emoji39]

5 dpo - a to właśnie nie wiedziałam. Sugerowałam się dc albo 21-23 dc albo 7 dni przed spodziewaną miesiączka. Sprawdzałam hormony, żeby zobaczyć czy ogólnie jest ok i czy mój trądzik to sprawka hormonów.
Jak w tym cyklu nie będzie 2 kresek to sprawdzę proga w przyszłym według dpo. Dzięki 😉

5 dpo - a to właśnie nie wiedziałam. Sugerowałam się dc albo 21-23 dc albo 7 dni przed spodziewaną miesiączka. Sprawdzałam hormony, żeby zobaczyć czy ogólnie jest ok i czy mój trądzik to sprawka hormonów.
Jak w tym cyklu nie będzie 2 kresek to sprawdzę proga w przyszłym według dpo. Dzięki [emoji6]

Nie ma za co [emoji4] ja mam zwykle cykle 29 dniowe, owu miałam cykl wcześniej potwierdzona 17dc, a tu w tym taki psikus. Owu 23dc (poprzednio w tym dc już badałam proga), dziś już 34dc [emoji23] ale wiedziałam od 21dc ze się rozciągnie [emoji6] także możliwe ze u Ciebie jeszcze by podskoczył za 2 dni powyżej 10 [emoji6]

Nie ma za co [emoji4] ja mam zwykle cykle 29 dniowe, owu miałam cykl wcześniej potwierdzona 17dc, a tu w tym taki psikus. Owu 23dc (poprzednio w tym dc już badałam proga), dziś już 34dc [emoji23] ale wiedziałam od 21dc ze się rozciągnie [emoji6] także możliwe ze u Ciebie jeszcze by podskoczył za 2 dni powyżej 10 [emoji6]

Bardzo możliwe, może będę miała okazję sprawdzić za miesiąc (oby nie 😉)
U mnie cykle od 27 do 32 ostatnimi czasy więc ta owu to loteria. Mój narzeczony to w takim szoku jest, że to wcale nie takie proste w ciąże zajść no ale jak ma się zerową wiedzę o cyklu menstruacyjnym kobiety ... musiałam mu tłumaczyć że w ciagu miesiąca szanse na zajście w ciąże są tylko przez jakieś 24h 😂

W październiku były 2 kreski, a dziś.... 🥰🥰🥰
Powoli rośniemy

Załączniki

• 16038135112796838075879016389668.jpg
    16038135112796838075879016389668.jpg
    998,9 KB · Wyświetleń: 112
Bardzo możliwe, może będę miała okazję sprawdzić za miesiąc (oby nie [emoji6])
U mnie cykle od 27 do 32 ostatnimi czasy więc ta owu to loteria. Mój narzeczony to w takim szoku jest, że to wcale nie takie proste w ciąże zajść no ale jak ma się zerową wiedzę o cyklu menstruacyjnym kobiety ... musiałam mu tłumaczyć że w ciagu miesiąca szanse na zajście w ciąże są tylko przez jakieś 24h [emoji23]

U mnie testy owulacyjne sprawdzają się w prognozowaniu owulacji [emoji4]

reklama
Do góry