reklama
Rozwiązanie
@paulina.b Opis który załączyłam dotyczył krzywej cukrowej w korelacji z krzywą insulinową. A jeśli jej nie robiłaś, to nie sposób powiedzieć, czy Twój wynik jest prawidłowy.
Czy krzywa cukrowa w ciazy powinna rosnąć czy spadać?Czy to nie ma znaczenia byleby zmieścić się w normie? Wyniki : Na czczo 4,4 - 80
1h 5,3 -96
2h5,4-97
Wizyte mam w piątek, bardzo się stresuje
Myślisz że lekarka każe mi trzeci raz powtórzyć badania?To już zahacza o błąd pomiaru. Wygląda na to, że nadzwyczaj szybko poziom cukru Ci spada.
jasani
Fanka BB :)
A skąd dwa poprzednie badania? Były jakieś nieprawidłowości?Myślisz że lekarka każe mi trzeci raz powtórzyć badania?
Robiłam poprzednio sama glukoza na czczo i wyszła 92. Dlatego kazano mi ją powtórzyć robiąc krzywaA skąd dwa poprzednie badania? Były jakieś nieprawidłowości?
jasani
Wynik po godzinie powinien wzrosnąć a po dwóch już spadać, więc u Ciebie jest coś nie tak z przyswajaniem cukrów. Moim zdaniem przyda się wizyta u diabetologa.Robiłam poprzednio sama glukoza na czczo i wyszła 92. Dlatego kazano mi ją powtórzyć robiąc krzywa
Przyswajaniem tzn? Teraz problem z przyswajaniemA wcześniej podejrzewano cukrzycę? Jest to możliwe?Wynik po godzinie powinien wzrosnąć a po dwóch już spadać, więc u Ciebie jest coś nie tak z przyswajaniem cukrów. Moim zdaniem przyda się wizyta u diabetologa.
reklama
Kazał ci lekarz coś powtarzać?Hm, ja też mam takie jakieś dziwne te wyniki z krzywej, choć mój gin powiedział, że są prawidłowe...
Glukoza na czczo - 77,4 mg/dl
Glukoza 1h po - 87,7 mg/dl
Glukoza 2h po - 90,2 mg/dl
reklama
MalyGosc
Nie, powiedział tylko, ze wyniki poprawne i tyle. Moja glukoza na czczo tez zawsze mieściła się w normie laboratoryjnejKazał ci lekarz coś powtarzać?