Bartuś od dawna ma ciemieniuchę ale była tak delikatna że nic z tym nie robiłam. Praktycznie nie było jej widać ale od kilku dni pogorszyło się. Miejscami jest taka jakby spulchniona skorupa. Oliwka jakoś średnio działa. Dzisiaj zamówiłam coś takiego Oceanic AA Therapy Ja i Mama, krem, na ciemieniuchę, 75 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie. Zobaczymy czy pomoże.
A więc zdaję relację. Krem faktycznie pomaga. Małemu okropna skorupa z dnia na dzień się zrobiła, wyglądało to kiepsko. Przez 3 dni smarowałam rano i wieczorem myłam główkę. Wcześniej trzeba niby wyczesać ale nic nie dało rady wyczesać. Podczas kąpieli skorupka biała się robi. Dzisiaj już prawie nic nie ma. Jeszcze posmarowałam bo chcę żeby zupełnie zniknęło ale jestem miło zaskoczona że ten krem działa. Minusem jest tłusta powłoka którą zostawia na główce. Włoski wyglądają jak tłuste. No i zapach też pozostawia wiele do życzenia. Jest drażniący. Ale da się przeżyć. Ważne że działa. Także polecam. Na nas zwykła oliwka nie działała.