reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ryzyko ciąży przy kp

Gocha9393

Zaciekawiona BB
Hej . Dziewczyny , 13 lutego urodziłam syna przez CC . Z mezem stosujemy antykoncepcję w postaci prezerwatyw , nie mogę brać tabletek ze względu na ryzyko wystąpienia zakrzepicy . Karmię piersią , a miesiączki jeszcze po porodzie nie dostałam . W sobotę podczas współżycia pękła nam prezerwatywa … czy miałyście przypadek , że podczas kp zaszlyscie w ciąże ?? 5 miesięcy od CC to bardzo krótko i boję się kolejnej ciąży po tak krótkim czasie .

reklama
Hej . Dziewczyny , 13 lutego urodziłam syna przez CC . Z mezem stosujemy antykoncepcję w postaci prezerwatyw , nie mogę brać tabletek ze względu na ryzyko wystąpienia zakrzepicy . Karmię piersią , a miesiączki jeszcze po porodzie nie dostałam . W sobotę podczas współżycia pękła nam prezerwatywa … czy miałyście przypadek , że podczas kp zaszlyscie w ciąże ?? 5 miesięcy od CC to bardzo krótko i boję się kolejnej ciąży po tak krótkim czasie .
Tak, normalnie można zajść w ciążę przy kp. Owulacja jest przed miesiączką, więc brak miesiączki o niczym nie świadczy.

Nie u każdego karmienie piersią zatrzymuje owulację więc ciężko powiedzieć. Możesz iść na monitoring u ginekologa. Teraz już za późno, ale zawsze możesz zażyć tabletkę po (choć nie wiem jak tu z zakrzepicą)

Ogólnie przyjmuje się, żeby karmienie piersią faktycznie owulację zatrzymało to musi być spełnionych klika punktów:

Nie u każdego karmienie piersią zatrzymuje owulację więc ciężko powiedzieć. Możesz iść na monitoring u ginekologa. Teraz już za późno, ale zawsze możesz zażyć tabletkę po (choć nie wiem jak tu z zakrzepicą)

Ogólnie przyjmuje się, żeby karmienie piersią faktycznie owulację zatrzymało to musi być spełnionych klika punktów:

No właśnie tabletka po to pakiet hormonów … dziękuję za odpowiedz . Zapoznam się z podanym przez Panią linkiem

Zaszłam w ciążę karmiąc piersią. Dziecko miało 10 miesięcy, więc już wiecej czasu minęło już u Ciebie.

A spirala jako forma antykoncepcji? Tak na przyszłość.

Zaszłam w ciążę karmiąc piersią. Dziecko miało 10 miesięcy, więc już wiecej czasu minęło już u Ciebie.

A spirala jako forma antykoncepcji? Tak na przyszłość.
A czy miałaś miesiączkę ? Ze spirala to było tsk , ze Pani doktor zapytała czy w przyszłości chce mieć więcej dzieci , wiec odpowiedziałam ze prawdopodobnie tak , a ona ze w takim razie nie będziemy zakładać spirali :)

Od razu po połogu zaczęłam brać tabletki jednoskładnikowe. Nie dostałam miesiączki. Od razu po ich odstawieniu zaszłam w ciążę.

reklama
reklama
Do góry