Hej . Dziewczyny , 13 lutego urodziłam syna przez CC . Z mezem stosujemy antykoncepcję w postaci prezerwatyw , nie mogę brać tabletek ze względu na ryzyko wystąpienia zakrzepicy . Karmię piersią , a miesiączki jeszcze po porodzie nie dostałam . W sobotę podczas współżycia pękła nam prezerwatywa … czy miałyście przypadek , że podczas kp zaszlyscie w ciąże ?? 5 miesięcy od CC to bardzo krótko i boję się kolejnej ciąży po tak krótkim czasie .
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Tak, normalnie można zajść w ciążę przy kp. Owulacja jest przed miesiączką, więc brak miesiączki o niczym nie świadczy.Hej . Dziewczyny , 13 lutego urodziłam syna przez CC . Z mezem stosujemy antykoncepcję w postaci prezerwatyw , nie mogę brać tabletek ze względu na ryzyko wystąpienia zakrzepicy . Karmię piersią , a miesiączki jeszcze po porodzie nie dostałam . W sobotę podczas współżycia pękła nam prezerwatywa … czy miałyście przypadek , że podczas kp zaszlyscie w ciąże ?? 5 miesięcy od CC to bardzo krótko i boję się kolejnej ciąży po tak krótkim czasie .
olka11135
Nie u każdego karmienie piersią zatrzymuje owulację więc ciężko powiedzieć. Możesz iść na monitoring u ginekologa. Teraz już za późno, ale zawsze możesz zażyć tabletkę po (choć nie wiem jak tu z zakrzepicą)
Ogólnie przyjmuje się, żeby karmienie piersią faktycznie owulację zatrzymało to musi być spełnionych klika punktów:
Karmienie piersią i antykoncepcja awaryjna | Update 2022
Należy pamiętać, że żadna metoda antykoncepcji awaryjnej nie powinna stanowić zastępnika
www.hafija.pl
Ogólnie przyjmuje się, żeby karmienie piersią faktycznie owulację zatrzymało to musi być spełnionych klika punktów:
Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia
pl.wikipedia.org
No właśnie tabletka po to pakiet hormonów … dziękuję za odpowiedz . Zapoznam się z podanym przez Panią linkiemNie u każdego karmienie piersią zatrzymuje owulację więc ciężko powiedzieć. Możesz iść na monitoring u ginekologa. Teraz już za późno, ale zawsze możesz zażyć tabletkę po (choć nie wiem jak tu z zakrzepicą)
Karmienie piersią i antykoncepcja awaryjna | Update 2022
Należy pamiętać, że żadna metoda antykoncepcji awaryjnej nie powinna stanowić zastępnikawww.hafija.pl
Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia
pl.wikipedia.org
ZielonaMamma
Zaszłam w ciążę karmiąc piersią. Dziecko miało 10 miesięcy, więc już wiecej czasu minęło już u Ciebie.Hej . Dziewczyny , 13 lutego urodziłam syna przez CC . Z mezem stosujemy antykoncepcję w postaci prezerwatyw , nie mogę brać tabletek ze względu na ryzyko wystąpienia zakrzepicy . Karmię piersią , a miesiączki jeszcze po porodzie nie dostałam . W sobotę podczas współżycia pękła nam prezerwatywa … czy miałyście przypadek , że podczas kp zaszlyscie w ciąże ?? 5 miesięcy od CC to bardzo krótko i boję się kolejnej ciąży po tak krótkim czasie .
A spirala jako forma antykoncepcji? Tak na przyszłość.
A czy miałaś miesiączkę ? Ze spirala to było tsk , ze Pani doktor zapytała czy w przyszłości chce mieć więcej dzieci , wiec odpowiedziałam ze prawdopodobnie tak , a ona ze w takim razie nie będziemy zakładać spiraliZaszłam w ciążę karmiąc piersią. Dziecko miało 10 miesięcy, więc już wiecej czasu minęło już u Ciebie.
A spirala jako forma antykoncepcji? Tak na przyszłość.
ZielonaMamma
Od razu po połogu zaczęłam brać tabletki jednoskładnikowe. Nie dostałam miesiączki. Od razu po ich odstawieniu zaszłam w ciążę.
reklama
olka11135
Oczywiście że przy kp można zajść w ciąże
To jest bardzo indywidualna sprawa
reklama
Podziel się: