Hej kochane. Do porodu mam jeszcze czas, ale już teraz zainteresowałam się znieczuleniem, ponieważ mam słabą tolerancję na ból. Tylko mam problem z ciśnieniem. To znaczy, w domu, jest prawie książkowe. Kiedy mierzy mi lekarz, to ze stresu i podekscytowania że zobaczę dzidziusia na USG, miewam zwykle około 140/85. Czy mimo wpisanego w kartę ciąży takiego ciśnienia, mam szanse na znieczulenie zewnatrzoponowe, jak było u was? Podali ZZO mimo nadciśnienia?
reklama
Madame JS
Fanka BB :)
Tak, nie wiedziałam nawet o tym przeciwwskazaniu. Masz stwierdzone nadciśnienie, leczysz się? Co lekarz mówi na to jednorazowe 140/85?Hej kochane. Do porodu mam jeszcze czas, ale już teraz zainteresowałam się znieczuleniem, ponieważ mam słabą tolerancję na ból. Tylko mam problem z ciśnieniem. To znaczy, w domu, jest prawie książkowe. Kiedy mierzy mi lekarz, to ze stresu i podekscytowania że zobaczę dzidziusia na USG, miewam zwykle około 140/85. Czy mimo wpisanego w kartę ciąży takiego ciśnienia, mam szanse na znieczulenie zewnatrzoponowe, jak było u was? Podali ZZO mimo nadciśnienia?
Lekarz powiedział że wysokie, ale wytłumaczyłam że mam nerwicę, i to po prostu stres, emocje tak wpływają na mnie. Kazał mi w domu mierzyć ciśnienie rano i wieczorem, zapisywać na kartce i przyjść z tym do niego. Mierząc w domu wartości zawsze były niższe niż 125/75. Lekarz powiedział, że w takiej sytuacji nie ma podstaw do włączenia leków.Tak, nie wiedziałam nawet o tym przeciwwskazaniu. Masz stwierdzone nadciśnienie, leczysz się? Co lekarz mówi na to jednorazowe 140/85?
Madame JS
OK. Ja jestem innym kalibrem - gdy jestem w stresie i podekscytowaniu podczas wizyty u lekarza, to miewam i ponad 160 ;-) Dlatego leczyłam się jeszcze przed ciążą. Tuż przed porodem miałam ok. 140-150 nawet na bardzo wysokiej dawce leków. To było wskazaniem do indukcji, ale nigdy nikt nic nie mówił o przeciwwskazaniach do ZZO.Lekarz powiedział że wysokie, ale wytłumaczyłam że mam nerwicę, i to po prostu stres, emocje tak wpływają na mnie. Kazał mi w domu mierzyć ciśnienie rano i wieczorem, zapisywać na kartce i przyjść z tym do niego. Mierząc w domu wartości zawsze były niższe niż 125/75. Lekarz powiedział, że w takiej sytuacji nie ma podstaw do włączenia leków.
meksykanka11
jeżeli lekarz nie stwierdza potrzeby leczenia lekami to nie powinni w szpitalu brać Cię za osobę z nadciśnieniem więc i z zzo nie powinno być problemu.Lekarz powiedział że wysokie, ale wytłumaczyłam że mam nerwicę, i to po prostu stres, emocje tak wpływają na mnie. Kazał mi w domu mierzyć ciśnienie rano i wieczorem, zapisywać na kartce i przyjść z tym do niego. Mierząc w domu wartości zawsze były niższe niż 125/75. Lekarz powiedział, że w takiej sytuacji nie ma podstaw do włączenia leków.
Podziel się: