reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zmiana pediatry pomiędzy szczepieniami

fasolka32

Fanka BB :)
Czy któraś z Was też zmieniała pediatrę po 1. Dawce szczepienia? Nie mogę już znieść pediatry, która na podejrzenie alergii pokarmowej u dziecka przy kp radzi odstawić surowe warzywa i owoce. Twierdzi,że kwaśne kupy u dziecka są od kwaśnych owoców (brzoskwinia🫣). Czy to jakiś problem, jeśli zmienię lekarza przed drugą dawką? Drugą dawkę szczepionki mam trzymaną w aptece,ale chodzi mi o formalności.

reklama
Ja przenosiłam syna, nie było problemu, wybrałam nową przychodnie, uzupełniam dokumenty i przychodnie między sobą wysłały kartę szczepień

Przenosiłam córkę między szczepieniami. Tak jak napisała koleżanka wyżej, jeżeli zmieniasz też przychodnie karta szczepień zostanie wysłana do tej nowej. Możesz zmienić pediatrę kiedy chcesz :)

Na bym zaszczepiła kolejną dawka u tego pediatry, żeby nie tracić kasy na szczepienie (źle przewożone może nie zadziałać).
A później od razu zmieniła pediatrę.

Lekarza POZ możesz zmienić 2x w roku ;-) Potem jest już to płatne bodajże 80zł.
Po prostu składasz deklarację do nowego lekarza i na tym kończą się Twoje formalności.

reklama
Do góry